Bakkallara sahip çıkın! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bakkallara sahip çıkın!


 

Mersin’in Tarsus ilçesinde alış veriş merkezlerine savaş açan bir muhtar, bakkallara sahip çıkılması için vatandaşlara çağrıda bulundu.

Şahin Mahallesi'nde yaklaşık 20 yıldır muhtarlık yapan Hüseyin Aydın, vatandaşları mahalle bakkallarında alışveriş yapması için uyarıda bulunurken, AVM’lerde veresiye ile bir su dahi alınamayacağını söyleyerek bakkallara sahip çıkılmasını istedi. Mahalle bakkalların artan AVM'ler karşısında zor günler yaşadığını belirten Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın, buna dur demek için sosyal medyada AVM’lere savaş açtı.

Mahalleyi mahalle yapan bakkallar olduğunu ifade eden Aydın, “Şahin Mahallesi’nde yaklaşık 20 yıldır muhtarlık yapıyorum. Bu süre zarfında bir çok mahalle esnafının kapanışına şahit oldum. Bunun en büyük nedeni ise mantar gibi çoğalan AVM’lerdir. Bakkalımdan aylığımı geç aldığım zaman veresiye alıyorum. Çayımı kahvemi içiyorum. Bakkal olmasa bana kim destek olur. AVM veresiye vermiyor ki. Bir yere gideceğiniz zaman evinizin anahtarını bakkala bırakır, eve de göz kulak ol dersiniz. Bunu AVM’lere deme şansınız yoktur. Geleceğiniz için bakkala sahip çıkalım alışverişlerimizi bakkaldan yaparak ayakta kalmasını sağlayalım. Onları ayakta tutalım ki, mahallelerimiz bu güzel geleneğini kaybetmesin” şeklinde konuştu.(İHA)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA