KADIN USTALAR GELİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADIN USTALAR GELİYOR!


 

Türkiye’deki kadın iş gücünün ülkemiz gelişimindeki katkısını yükseltmek amacıyla “Filli Kadın Ustalar” projesi hayata geçiyor. Mersin’de proje kapsamında yer alan 8 ilden biri oldu.

Haber Merkezi

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) ve Filli Boya işbirliğiyle Türkiye’deki kadın iş gücünün ülkemiz gelişimindeki katkısını yükseltmek amacıyla “Filli Kadın Ustalar” projesi hayata geçiyor. İlk etapta 15 ilde başlayacak eğitimlere, 20-50 yaş aralığında, iş arayan ve çalışmak isteyen tüm kadınlar başvuruda bulunabilecek. Proje ile 2016 sonuna kadar 300’e yakın kadın ustanın Mesleki Yeterlilik Sertifikası alıp iş hayatına kazandırılması planlanıyor.
KADINLAR BU PROJEYLE İŞ HAYATINA HAZIRLANIYOR
Türkiye’de kadınların mesleki gelişimlerine katkı yaparak iş gücüne katılmalarını desteklemek amacıyla başlatılan Filli Kadın Ustalar projesi kapsamında, iş arayan kadınların boya ustası olarak yetiştirilmesi hedefleniyor. Filli Kadın Ustalar projesiyle kadınların meslek sahibi olmalarının yanı sıra kendilerine olan güvenlerinin desteklenmesi ve geleceğe umutla bakmalarının sağlanması da amaçlanıyor.
PROJE İLLERDEN BİRİ DE MERSİN
Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce koordinasyonu sağlanacak projenin seçmesi 19/10/2016 tarihinde İŞKUR toplantı salonunda saat 10:00’da yapılacak. 20-50 yaş aralığında okuma yazma bilen kadınlar kurs seçmesine katılabilecek.
Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa KUTLU: Projenin kadın istihdamını arttırması yönünden önemli bir proje olduğunu, hedeflerinin kursa katılanların mesleki eğitimini tamamladıktan sonra tamamının istihdama katılmasını hedeflediklerini belirtti. Ayrıca kurs hakkında bilgi almak isteyen kadın adayların iş ve meslek danışmanlarından bilgi alabilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA