ESKİ TEDAŞ’I MUMLA ARIYORUZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESKİ TEDAŞ’I MUMLA ARIYORUZ!


 

TEDAŞ’tan çektiğimizi kimseden çekmedik!

TEDAŞ ve ENERJİSA’nın Mersinlileri canından bezdirdiğini söyleyen Muhtar Ali Gülgen, muhtarlar dışında kesintilere sessiz kalan kentin tüm kesimlerine de tepki gösterdi. 

Hediye Eroğlu

Mersin’de, her gün yaşanan uzun süreli elektrik kesintileri halkı canından bezdirirken, TEDAŞ ve Enerjisa’nın faaliyetlerine yönelik eleştiriler artarak sürüyor.
Son olarak Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Kiremithane Mahallesi Muhtarı Ali Gülgen, elektrik hizmetlerinin özelleştirilmesine tepkisi yenilenerek, “TEDAŞ’tan çektiğimizi kimseden çekmedik!” dedi. 

BAKAN DA, YEREL İKTİDAR DA ÇÖZÜM ÜRETEMİYOR
AKP eliyle hızla piyasalaştırılan ve kamu hizmeti olmaktan çıkarılan enerji alanında dağıtım şirketlerinin keyfi, öngörüsüz ve koordinasyonsuz çalışmalarının halkı mağdur ettiğini söyleyen Muhtar Gülgen, “23 senelik muhtarım, TEDAŞ’tan çektiğimi hiçbir kurumdan çekmedim. Enerji hizmetlerinin özelleştiği son 3 yılda da eski TEDAŞ’ı adeta mumla arıyoruz. Eskiden sorumlu, yetkili birilerine ulaşabiliyor, çok acil yerlere çözüm üretebiliyorduk. Şuanda bakanımızda, yereldeki iktidar yetkilileri de bu soruna çözüm bulamaz durumdalar” diye konuştu. 

“NEREDE BU ŞEHRİN DİNAMİKLERİ, İLERİ GELENLERİ?”
TEDAŞ ile yaşadıkları sıkıntıları anlatmak için geçtiğimiz dönemlerde Ankara’ya kadar gittiklerini ve dönemin başbakan yardımcısı olan Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ile görüştüklerini anımsatan Ali Gülgen, “Bakanımız ilgili kişileri aradı ve bilgi aldı. Mersin’e 20 milyon TL’lik yatırım yapıldığı ve altyapı çalışmalarının 2017’de biteceği söylendi. Ancak şuan bu çalışmaların 2019’a kadar uzadığı konuşuluyor. Bazı köylere 3 gün elektrik verilmiyor. Muhtarlar dışında bu konuyu gündeme getiren yok. Ne sivil toplum kuruluşları ne meslek odaları ne yöneticilerden ses seda yok. Nerede bu şehrin dinamikleri, ileri gelenleri?” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA