“MERSİNLİLERE İHANET EDİLDİ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİNLİLERE İHANET EDİLDİ!”


 

Çevrecilerden sert tepki:

Çevreciler, meclisten Akkuyu Nükleer Santrali için evet oyu çıkmasına sert tepki gösterdi. Özellikle Başkan Kocamaz’a büyük tepki gösteren çevreciler, kararla birlikte Mersine ve Mersinlilere ihanet edildiğini dile getirdi!

HEDİYE EROĞLU/SONER AYDIN

Mersin’in geleceğini yakından ilgilendiren 1/50 binlik Çevre Düzeni Planı MHP ve AKP’li meclis üyelerinin oyları içinde yer alan Akkuyu Nükleer Santrali ile birlikte onaylandı. Karara tepki gösteren çevreciler, daha önce plana ret oyu vereceğini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocama’ sert tepki gösterdi. Meclis salonun dışında alkış ve ıslıklarla kararı protesto eden çevreciler, Başkan Kocamaz’ın sözü tutmayıp nükleer santrale evet oyu vererek Mersinlilere ihanet etmekle suçladı.

“HESABINI SORACAĞIZ”

Çevreciler, daha önce hem Tarsus Belediye Başkanı iken hem de Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra sürekli nükleere karşı olduğunu açıklayan ve planın meclise gelmesi halinde ret oyu vereceğinin altını çizen Başkan Kocamaz’ın oylamada evet oyu vermesini hem meclis içinde hem de meclis dışında uzun süre alkış ve ıslıklarla protesto etti. Meclisten çıkan kararı gazetecilere değerlendiren Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan kararın antidemokratik olduğunu söyledi. Akkuyu için “evet” kararı ile Mersinlilere ihanet edildiğini dile getiren Aslan, “Bunun hesabını halk olarak soracağız. Hem hukuksal hem de demokratik yollardan girişimlerimiz olacak” ifadelerini kullandı.

“NE OLDU DA ‘EVET’ DEDİNİZ?”

Karara tepki gösteren CHP Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler ise Başkan Kocamaz’a bundan 5 sene önce nükleere karşı duruşu nedeniyle kendi elleri ile bir plaket verdiklerini hatırlatarak, “O günden beri nükleer santrale karşı olan Burhanettin Kocamaz; bugün ne oldu da ‘evet’ diyorsunuz?” diye sordu. MHP’li meclis üyelerini son dakikaya kadar nükleere hayır oyu vereceklerini beklediklerini dile getiren Güler, “Burhanettin Kocamaz ve AKP’li, MHP’li meclis üyeleri tarihe isimlerini Mersin’e ihanet eden isimler olarak yazdırdılar. Mersin’e sahip çıktıkları için CHP’li ve HDP’li meclis üyelerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA