BU KARAR İLE MERSİN KAZANDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU KARAR İLE MERSİN KAZANDI!


 

Serbest Bölge genişleme alanına kavuşuyor

Mersin-Adana Çevre Düzeni Planı’nda, Toros Gübre’ye ait 330 dönümlük arazinin Serbest Bölge genişleme alanı olarak işaretlenmesi heyecan yarattı. Başkan Ekrem Sağlam, “Yatırımcılar hazır, arsa tahsisi bekliyorlar” diyerek, bu karar ile Mersin’in kazanacağını söyledi. 

Hediye Eroğlu

Mersin’de, Tekfen Holding bünyesindeki Toros Gübre’ye ait 330 dönümlük arazinin Mersin Serbest Bölge’nin genişleme alanı olarak tahsisine ilişkin karar Mersin-Adana Çevre Düzeni Planı’na eklendi ve plan mecliste onaylandı. 
Karar ile ilgili yakından takip etmek için meclis toplantısını izleyen Türkiye Serbest Bölgeler Platformu ve Mersin Serbest Bölge Kullanıcıları Derneği (MESBAK) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Sağlam, kararı memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. 

“KAPI KAPI GEZDİK”
Bu kararın çıkması için AKP, MHP, HDP ve CHP’nin gerek yerel gerek genel merkez yöneticileri ile görüşmeler yaptıklarını ve taleplerini, gerekçeleri ile anlattıklarını söyleyen Sağlam, “Derdimizi anlatmak için kapı kapı gezdik. Yarattığımız kamuoyu ve taleplerimizi doğru ifade etmememizin karşılığını almış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu karar ile Mersin kazandı. Bundan sonra süreç daha hızlı işleyecek. Öncelikle kamulaştırma yapılacak ve bölge kamuya kazandırılacak. Ardında da serbest bölgenin genişleme alanı olması ile ilgili bürokratik süreç tamamlanacak” dedi. 

“MERSİN HAK ETTİĞİ YATIRIMI ALACAK”
“Artık iş bizde” diyen Başkan Sağlam, Mersin’in hak ettiği yatırımı almak için çalışacaklarını söyledi. “Genişleme alanının bizle verilmesi ile bizlerde üzerimize düşen sorumluluğu en kısa zamanda yerine getireceğiz” diyen Sağlam, “Türkiye'de 19 Serbest Bölge var. Bu bölgelerde yaklaşık olarak 60-65 bin kişi istihdam ediyor. Bölgelerimizin ticaret hacmi ise 23-25 milyar dolar civarında değişiyor. Mersin'deki Serbest Bölge ise, İzmir Serbest Bölgesi'nden sonra ikinci sırada yer alıyor.  Mersin'deki Serbest Bölge'nin dış ticaret hacmi, Mersin ilindeki bütün dış ticaret hacminin yüzde 30 daha fazla. Mersin Serbest Bölge'sinde yaklaşık olarak 460 firma var. Yaklaşık olarak bu firmaların 100'ü hem yerli hem yabancı ortaklı iş yapıyor.

“YATIRIMCILAR ARSA BEKLİYOR”
Şuan Serbest Bölge’de 10 bine yakın kişi çalışıyor ve bölgenin işlem hacmi 3,5 milyar dolar. Serbest Bölge'nin genişleme alanı ile bir yıl içerisinde minimum ek olarak 2 bin kişilik istihdam ve minimum 1 milyar dolarlık işlem hacmi elde etmeyi bekliyoruz. Zira şuanda yatırımcı talepleri mevcut, arsa tahsislerinin sağlanması ile Mersin kazanacak. 
Bu rakamlar küçük gibi gözüküyor ama aslında yaratacağı etki çok daha fazla olacak. Türkiye'deki bütün Serbest Bölge'lerdeki işlem hacminin 25 milyar dolar civarında olduğunu anımsayalım. Serbest Bölgeler doğrudan ülkemize girdi sağlamaktadır. Zira istihdam burada sağlandığı gibi hammadde de Türkiye’den alınmaktadır. Bu nedenle serbest bölgelere daha çok sahip çıkmalıyız” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA