BÜYÜKŞEHİR’DE MERULAŞ BİLMECESİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’DE MERULAŞ BİLMECESİ!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi geçen yıl işletme yetkisini MERULAŞ A.Ş.’ye devrettiği toplu taşıma işini yeniden kendi bünyesine almak için harekete geçti.

 Bu durumun gerekçesi açıklanmazken, MERULAŞ’a bu iş için 12,5 milyon TL daha aktarılması istendi.

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı ilk meclis toplantısının birinci birleşimde belediye iştiraklerinden Mersin Ulaşım ve Toplu Taşıma İşletmeciliği San. Tic A.Ş.  (MERULAŞ A.Ş) ile ilgili gündeme ilginç bir madde geldi. Belediyenin kendi elemanları ve ekibi ile kurduğu ve istemleri bugüne kadar fazlasıyla karşılanan MERULAŞ A.Ş’ye geçen yıl da toplu taşıma işi 10 yıllığına verilmiş, hatta taşeron firmada çalışan (özellikle otobüslerde) çok sayıda elaman bu şirkete kaydırılmış orada işe başlatılmıştı.
Son olarak geçtiğimiz aylarda da Akdeniz ilçesi sınırları içerisindeki bazı açık ve kapalı otoparkların işletme yetkisinin de MERULAŞ A.Ş.’ye verilmesi ile ilgili bir teklif Büyükşehir Belediye Meclisi’ne getirilmiş ve konu ilgili komisyonlara havale edilmişti. 
Tüm bu işletmeler için sermaye artırımlarına gidilerek, MERULAŞ’ın bütçesi arttırılmış ve bu da tepki toplamıştı. 

BAŞKAN ‘ZARAR EDİYOR’ DEMİŞTİ!
Hatta Şubat ayında MERULAŞ ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “MERULAŞ’ın kâr etme olasılığı sıfır. Çünkü belediye otobüsüne binenlerin yüzde 45’i bedava biniyor. Özellikle 65 yaş üstü olduğu için ücretsiz binenlerin sayısı fazla” diyerek, MERULAŞ tarafından işletilen otobüslerin 7 ayda 20 milyon lira zarar ettiğini savunmuş, “Yani aylık 3 milyon lira zarar söz konusu. Otobüslerin geliri ise ayda 2 ila 2.5 milyon lira onunla da zaten ancak personel maaşını çıkarıyor o da çoğu zaman çıkaramıyor” ifadelerine yer vermişti.

BÜYÜKŞEHİR, TOPLU TAŞIMAYI GERİ İSTİYOR
Ancak Ekim ayı meclis toplantısının birinci birleşiminde meclise, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan, MERULAŞ ile ilgili ilginç bir teklif geldi. Kocamaz teklifinde, “Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 13 Haziran 2015 tarihinde; toplu taşıma hizmetleri 10 yıllığına devredilen Mersin Ulaşım ve Toplu Taşıma İşletmeciliği San. Tic A.Ş.’nin 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle 224 adet araç ve 490 personelinin Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesine, Ekim, Kasım ve Aralık ayı bakım, onarım, yedek parça, araç muayene, sigorta giderleri, personel giderleri ve şirketin diğer giderleri için 12 milyon 500 bin TL sermaye artırımı yapılmasının meclis gündemine alınarak, karara bağlanmasını arz ederim” denildi.  
Söz konusu teklif; Plan Bütçe, Ulaşım ve Şirket Hesaplarını İnceleme Komisyonlarına havale edilirken, konu kent kamuoyunda tartışmalara neden oldu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA