“Hasta bakıcı olmak isteyen gelsin” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Hasta bakıcı olmak isteyen gelsin”


 

Hasta ve yaşlı bakımı refakatçısı olmak isteyenlere Toros’tan büyük fırsat. Toros Üniversitesi, Hasta ve Yaşlı Bakım Refakatçısı Sertifika Programı’nı hayata geçirdi.

Haber Merkezi

Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, TRT Çukurova Radyosu’nda yayınlanan Akdeniz’den Toroslara programına katılarak Alper Yetgün’ün sorularını yanıtladı.
Toros Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi (TORSEM) ile Mersin’de faaliyet gösteren yaşlı bakım ve huzurevleri ile ortaklaşa düzenlenen Hasta ve Yaşlı Bakım Refakatçısı Sertifika Programı hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Özdemir, üniversite olarak sektörlerin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman yetiştirme noktasında ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLMALI
Rektör Özdemir, bu bağlamda Üniversite-İş Dünyası” “Üniversite-Sanayi” işbirliklerinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Üniversitelerin kuruluş amacı, Anayasa’daki görevi; toplumun refahını artırmak için gerekli bilimsel çalışmalar yapmak. Bir diğeri ise toplumun ihtiyaç duyduğu hizmeti yapabilecek, hem teknolojik hem de sosyal açıdan nitelikli elemanlar yetiştirmektir. Dolayısıyla üniversiteler toplumun ihtiyaçlarını sorunlarını çok iyi belirleyip bununla ilgili gerekli adımları atması gerekiyor. Biz üniversite olarak öncelikle bölgedeki toplumsal ihtiyaçları belirleyip, birlikte iş birlikleri yapıyoruz. Son yıllarda gördüğümüz tablo, bir tarafta iş arayan üniversite mezunları, diğer tarafta ise nitelikli eleman arayan sektör temsilcileri var. Demek ki ortada yanlış bir şeyler var. Bunu çözmenin tek yolu da birlikte çalışmamızdır. Üniversitede sadece teorik bilgi sunarak bir yerlere varamayız. Sektörlerin ihtiyaçları ne ise ve hangi nitelikte eleman istediklerini çok iyi belirleyip, bunu da birlikte yapabilirlerse bu sorunun üstesinden gelebilirler. Bizim üniversite olarak çıkış noktamız budur” dedi.

KURSİYERLER 560 SAAT EĞİTİM ALACAK 
Yaşlı ve hasta bakımı konusunun gelişmiş ülkelerde çok önemli bir konu olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Özdemir, ülkemizde de bu alandaki kalifiye eleman boşluğunu TORSEM’in sektör temsilcileri ile işbirliği içinde açtığı sertifika programlarıyla aşmak istediklerini belirtti. Rektör Özdemir, “Yaşlı bakımı gerçekten üstünde durulması gereken önemli bir konudur. Birçok üniversitede bununla ilgili 2 yıllık bölümler var. Ülkemizde ortalama yaş ilerledikçe bu sorunları görmeye başlıyoruz. Diğer taraftan da kentleşme hızlıca artıyor. Kente geldiğiniz zaman hizmete muhtaç kişilerin ihtiyacı önemli bir şekilde artıyor. Bu durumda da bu işleri nitelikli bir şekilde yürütebilecek elemanlara ihtiyaç duyuyorsunuz. Yaşlı bakım merkezleriyle konuştuğumuzda en büyük sıkıntıları nitelikli eleman bulamamaları olduğunu gördük. Bu çok kötü bir durum çünkü oradaki bireylerin daha uzun süre daha mutlu bir şekilde yaşamalarını sağlamak için personel olmazsa olmazdır. Sağlık bilgisine sahip olacak, psikoloji bilgisine sahip olacak, onlara sevgi ile yaklaşabilecek çok geniş donanımlı kişileri ihtiyaç var. Bizim yaptığımız şey toplam 560 saatlik bir eğitim haritası. Neredeyse 6 aya tekabül eden çok ciddi bir eğitim. 560 saatin 189 saati teorik, 371 saati ise protokol imzaladığımız yaşlı bakım merkezlerinde uygulamalı olarak gerçekleştirilecek. Şu anda 5 yaşlı bakım merkeziyle imzaladığımız bir protokol var ve 50 kişiyi istihdam edebilecek düzeydeler. İş birliği içerisinde olduğumuz yaşlı bakım merkezleri istihdamı sağlayacaklar zaten. Biz bu sertifika programı ile sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilecek, istihdam edebilecekleri nitelikteki elemanları yetiştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Rektör Özdemir, sertifika programına kayıt yaptırmak isteyen kişilerin konuyla ilgili detaylı bilgilere üniversitenin web sayfasından ulaşabileceğini belirtti.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA