“HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDECEK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDECEK”


 

CHP’liler, AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oyları ile meclisten geçen Akkuyu kararına tepki gösterdi. Kararla Mersin halkının iradesinin ipotek altına alındığını belirten İl Başkanı Özyiğit, konuyla ilgili hukuki sürecin devam edeceğini söyledi.

SONER AYDIN

Önceki gün Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlamış olduğu 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı’nda Akkuyu Nükleer Santrali’nin işaretlenmesine tepkiler artıyor. Kararı protesto için il başkanlığı önünde bir araya gelen CHP’lilere, CHPli meclis üyeleri ve çok sayıda nükleer karşıtı doğa derneği temsilcisi de destek verdi. Partililer adına kısa bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 1/100 binlik çevre düzeni planında işaretlenen Akkuyu Nükleer Santraline el kaldırıp bu konuda destek olanlar ve karar alanların, kentin geleceğini telafisi olmayan sürecin içerisine soktuğunu vurguladı.

“KENTİN GELECEĞİNE DARBE VURULDU”
Alınan kararla birlikte kentin yaşam alanlarına ve kentin geleceğine darbe vurulduğunu kaydeden Özyiğit, “Cumhuriyet Halk Partisi, Büyükşehir Meclis Grubu olarak, siyasetin insan için ve ona hizmet etmek amacıyla yapılması gerektiği bilinciyle hareket etmiş, kentte nükleer karşıtı yapının ve Mersinlilerin talep ve istekleri noktasında durmuştur. Akkuyu Nükleer Santrali, fay hattı üzerinde kurulmak istenilmektedir. Santrali yapan şirket Çernobil felaketinin sorumlusu Ros Atom Şirketidir. Yakıtta Rusya’ya bağımlı olacak, bizim az olan uranyumumuz kullanılmayacak, doğalgaz bağımlılığı yerine uranyum bağımlılığı artacaktır. Atıklar 100 yıllarca deprem bölgesi olan Akkuyu, su depolarında hasar görmeden korunmak zorunda kalacak Rusya atıkları ülkesine götürmeyecektir. Türkiye nükleer santrali olmadığı halde 3. Seviyede nükleer kaza yaşayan bir ülkedir” dedi.

“MEYVE, SEBZE ELDE KALACAK”
Türkiye’de üretilen turunçgilin yüzde 70’inin Çukurova Bölgesi’nde karşılandığını, üretilen narenciye, yaş sebze ve meyvelerin nükleer santral nedeniyle tamamının ihraç edilemeyeceğinin altını çizen Özyiğit, “Bu da kentin ve ülkenin ekonomisine ve sağlığına ciddi zarar verecektir. Türkiye’nin elektrik fazlası olduğu gibi %15 kayıp kaçak oranı vardır. Akkuyu Nükleer Santrali yüzde 7’lik bir enerji katkısı sağlayacaktır” diye konuştu.  Kararın takipçisi olacaklarını ve konu ile ilgili hukuki sürecin devam edeceğini sözlerine ekleyen Özyiğit, “Akkuyu Nükleer Santralinin bu ülkede gerekliliğinin olmayacağının her süreçte alternatif enerji politikalarımızla anlatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA