“AKKUYU’NUN VEBALİNİ NASIL ÖDEYECEKSİNİZ?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AKKUYU’NUN VEBALİNİ NASIL ÖDEYECEKSİNİZ?”


 

CHP Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök, nükleer santralin adının bile korkutmaya yettiğine dikkat çekerek, Mersin’in tarımının, turizminin ipotek altına alındığını söyledi. Rusya’nın nükleer santral konusunda sabıkalı olduğunu dile getiren Gök, “Bu vebali nasıl ödeyeceksiniz?” diye sordu.

 

Haber Merkezi
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda işaretlenmesini onaylayan kararı tartışılırken CHP Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök de, tepkisini yaptığı yazılı açıklama ile gündeme getirdi. Gök, Akkuyu Nükleer Santrali’nin 1/100 Bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda yer alması kararını merkezi idareye bırakan komisyon kararını oy çokluğuyla onaylayan Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi. Başkan Gök, Büyükşehir Belediyesi’nin kararı merkezi idareye bırakarak, aslında santralin plana işaretlemesini onayladığını vurguladı.

“ÇERNOBİL’İ UNUTMADIK”
Fukuşima Felaketi'ni hatırlatan Gök, Türkiye’nin enerji politikaları açısından gerçek çözümün yenilenebilir temiz enerji olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Dünya nükleer santrallerden vazgeçerken Türkiye’nin nükleer santralde ısrar etmesi anlaşılabilir bir konu değil. Nükleer santralin adı bile korkutmaya yeter. Bu sorun sadece Mersin’in sorunu değil. Tüm Türkiye’yi ilgilendiren bir sorun. Mersin önemli bir tarım kenti. Ve Türkiye’nin meyce sebze ihtiyacını karşılıyor. Aynı şekilde Akkuyu Nükleer Santralin inşa edileceği alana yakınlığı göz önüne alındığında Antalya içinde bir risk. Sonuç olarak bu karar hem turizmi hem tarımı hem balıkçılığı bitirecek. Üstelik Rusya’nın bu konuda sicili bozuk. Çernobil’i unutmadık. Çernobil’in etkileri hala devam ediyor ve uzun yıllarda ölümcül etkisi sürecek. Rusya ile ilişkilerin pamuk ipliğine bağlı olduğu bir dönemde her türlü riske açık bir işletmenin bu ülkeye bırakılması açıklanabilir bir politika değildir. İktidar bu maceradan derhal vazgeçmelidir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA