‘HAYIR’ KARARI ELİMİZİ GÜÇLENDİRECEKTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘HAYIR’ KARARI ELİMİZİ GÜÇLENDİRECEKTİ!


 

Çevrecilerden Kocamaz’a, zehir zemberek nükleer eleştirisi!

MERÇED Başkanı Aslan, “Akkuyu Nükleer Santrali konusunda Kocamaz haklı olsa bile; meclisten çıkacak ‘hayır’ kararı elimizi güçlendirecekti!”

HEDİYE EROĞLU

Mersin Çevre ve Doğa Dostları Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan, açtı ağzını yumdu gözünü. Mersin’in 40 yıldır mücadele ettiği nükleere karşı büyük bir mücadele sergilediğini ancak tüm bu çabaların siyasete kurban edilmeye çalışıldığını söyleyen Aslan, “Biz mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. 40 yıldır bu işi yaptırmadık, bugün de yaptırmayacağız” dedi. 

KOCAMAZ ÖNCE ‘KARŞIYIM’ DEDİ, SONRA NÜKLEERE ONAY VERDİ
Konuyla ilgili geçtiğimiz haftalarda Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, İl Çevre Düzeni Planı’nda, Akkuyu Nükleer Santrali’nin yerinin işaretlenmesi ile ilgili kararın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bırakılmasına teki gösteren Aslan, özellikle MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a tepki gösterdi. Kocamaz’ın gerek 2014 yılı seçimleri öncesinde, gerekse de plan onaylanmadan önceki haftalarda yapılan görüşmelerde sık sık ‘nükleere karşı’ olduğunu söylemesine rağmen bu düzenlemeyi meclise getirmesine tepki gösteren Sabahat Aslan, tarihin bunu affetmeyeceğini söyledi. 

“HAYIR KARARI İLE MERSİN NÜKLEER İSTEMİYOR DİYECEKTİK”
“Burhanettin Kocamaz hem; ‘Evladımı kanserden kaybettim, ‘Kimse mücadele etmiyor, tek şahsi davayı ben açtım’ dedi, hem de nükleere onay niteliğinde Çevre Düzeni Planı’nı meclisten geçirdi” diyen Başkan Aslan, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Bu kararın Mersin’in geleceğini karartmak adına alınmış bir karardan başka bir şey ifade etmediğini, ülkenin de yararına olmadığını belirten Aslan, “Mersin Büyükşehir Belediye Yönetimi, Akkuyu ile ilgili karar alma yetkisinin kendilerinde olmadığını, ilgili bakanlıklarda olduğunu savundu. Bu doğru olsa bile Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin alacağı ‘hayır’ kararı; bizim yıllardır sürdürdüğümüz hukuksal mücadelede elimizi güçlendirecekdi. Kamuoyuna; ‘Bakın yapılan anketler, belediye meclislerinde alınan kararlar Mersin halkının nükleer istemediğini ortaya koyuyor’ dememizi sağlayacaktı.

“İHANET EDENLER UNUTULMAYACAK”
Ancak görüyoruz ki; tüm hesaplar Mersin’e karşı yapılıyor. Mersin’in, Mersinli’nin talepleri dikkate alınmıyor. Mersin’i yönetmek için görev gelenler başkalarını dinliyor. Üstelik bunu da siyaset yaparak, önce başka sonra başka konuşarak yapıyor. 
Biz bunları unutmayacağız. Bu mücadele bitmeyecek. Son nefesimize kadar sürecek. Biz nasıl ağabeylerimizden, ablalarımızdan, bu bayrağı devraldıysak çocuklarımızda bizlerden devralacak ve nükleer karşıtı mücadeleyi sürdürecek. Bu yolda Mersin için, insanlık için, dünya için mücadele edenler unutulacak belki ancak yaşadığı kente, dünyaya, insanlığa ihanet edenler asla unutulmayacaklar” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA