“BARIŞ DİYENİ DÜŞMAN GÖRMEYİN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BARIŞ DİYENİ DÜŞMAN GÖRMEYİN!”


 

“BARIŞ DİYENİ DÜŞMAN GÖRMEYİN!”

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, TBMM’de yaptığı konuşmada, iktidara yüklendi. Bölgenin yangın yerine döndüğünü ancak Türkiye’nin kendi içinde birlik ve beraberliği sağlamak yerine, her gün alınan yeni kararlarla geleceğini dışarıdaki tehlikeden çok içeride yok etmeye çalıştığını söyleyen Kuyucuoğlu, “Yanı başımızda savaş başlamış; ordumuz, cumhuriyet tarihinde ilk kez diğer bir ülkede fiilen savaşa girmiş ve Irak'ta da savaşa girmeye hazırlanıyor” dedi. 

“BARIŞ DİYENİ DÜŞMAN GÖRMEMELİYİZ”
Bu tabloyu ülkenin kaldırmasının mümkün olmadığını belirten Kuyucuoğlu, “Bu nedenle, geç olmadan bu ülkede hukuku uygulamaya koymalı ve insanları adil bir şekilde yargının önüne çıkararak sapla samanı birbirinden ayırmalıyız. Her aykırı düşünenini, hatta bırakın aykırıyı düşünen insanları cezalandırma anlayışından vazgeçmeliyiz. ‘Barış’ diyeni düşman görme anlayışından çıkarak tam tersi, savaşların ve ölümlerin önüne geçmenin yollarını aramalıyız. Siyasetçiler olarak bu, bizim, gelecek kuşaklara olan görev ve sorumluluğumuzdur. CHP olarak sizleri bir kez daha uyarıyoruz: Gelin, bu ülkenin kodlarıyla oynamayı bırakın, gelin bu ülkenin eğitim sistemini çağdaş yapalım, savaşlar yerine barış, sivil dikta yerine demokrasiden yana tavır koyalım. Tarikatlarla yönetilen bir ülke değil, cumhuriyete sahip çıkan, demokrasisi güçlü laik bir ülke olma yolunu seçelim. Bu coğrafyada barışı korumak için güçlü olması gereken Türk Silahlı Kuvvetlerini zayıflatmak yerine modernleştirin, güçlendirin. Yoksa, bu koltuklar bir gün gider ve bu ülkenin güzel bir geleceğe sahip olması adına yapmadıklarınız için pişman olursunuz. Israrla davet ederek çağırdığınız Yenikapı'dan üç ay geçmeden "Gelsen ne olur, gelmesen ne olur." tavrını bırakın. Yenikapı ruhu birlik olmaktan, muhalefeti dinlemekten ve tüm yurttaşları kucaklayan iktidarlardan geçer. Ne ilgisi var cezaevlerine gönderdiğiniz bilim insanlarının, yazarların, akademisyenlerin, gazetecilerin darbeyle? Ne ilgisi var sadece bir sendikaya üye oldukları için mesleklerinden edilen binlerce öğretmenin darbeyle, terörle? Bırakın adam gibi ölmeyi, bu ülkeye madam gibi hizmet etseniz çok daha doğru işler yaparsınız” dedi.

“DARBECİLERE AÇIKÇA DESTEK VERMİŞ OLAN SİYASETÇİLERE DOKUNAN YOK”
Öte yandan iktidarın kendisi gibi düşünmeyenler üzerindeki baskısını da her geçen gün arttırdığını belirten Milletvekili Kuyucuoğlu, “15 Temmuzda yapılan hain darbe girişiminden ders çıkarmamız gerekirken bunu bir darbe fırsatçılığına çevirmiş; suçsuz, ilgisiz birçok insan açığa alınmış, ihraç edilmiş ya da cezaevlerine tıkılmıştır. İlan edilmiş olan olağanüstü hâlle bugüne kadar 40 bin kişi gözaltına alınmış, 32 bin kişi cezaevlerine atılmış, 93 bin kamu görevlisi açığa alınmış, 60 bin kişi kamudan ihraç edilmiş, 28 seçilmiş belediyeye kayyum atanmış, bine yakın eğitim kurumu, 15 üniversite kapatılmış ve birçok sendikanın kapısına kilit vurulmuştur. El konulan ya da kapatılan özel şirketlerde ise on binlerce kişi işsiz bırakılmıştır ama nedense bir dönem darbecilere açıkça destek vermiş olan siyasetçilere dokunan yoktur” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA