AKDENİZ’DEN YOĞURT PAZARI ELEŞTİRİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DEN YOĞURT PAZARI ELEŞTİRİSİ


 

Kuvvayi Milliye (Hastane) Caddesi esnafı ile Güneş ve Çay mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, sorunları yerinde dinledi.

 Ziyaret esnasında Yoğurt Pazarı Parkı civarındaki esnaf ve parka gelen yurttaşlar, parkın ağaç ve yeşil alan varlığının daha da zenginleşmesini beklerken, tersine betonlaştırıldığını savundular.

Haber Merkezi

Yönetimde halkın katılımcılığını esas alan, söz-yetki-karar mekanizmasına  yurttaşların etkin katılımını ilke edinen Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, Akdeniz ilçesi sakinleri ve esnafıyla bir araya gelmeye, yapılacak hizmet, proje ve çalışmaları halka danışmaya devam ediyor. Eş Başkanlar, gün içinde ilk olarak, İmar'dan Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Ülfiye Özcan ile birlikte, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yenileme-düzenleme çalışması yaptığı, ancak betonlaştırıldığı yönünde eleştiri ve şikayetlere konu olan Yoğurt Pazarı Parkı'nı gezdi, civar esnaflarla sohbet edip çay ve kahvelerini içti. Karşılarında Mutlu ve Türk'ü gören yurttaşlar da memnuniyet ve teşekkürlerini dile getirirken, Eş Başkanlardan, böylesi sürpriz ziyaretlerini sıklaştırmalarını talep ettiler.

YOĞURT PAZARI PARKI'NDAKİ ÇALIŞMALAR ELEŞTİRİLİYOR
Ziyaret esnasında civar esnaf ve parka gelen yurttaşlar, parkın ağaç ve yeşil alan varlığının daha da zenginleşmesini beklerken, tersine betonlaştırıldığını ve gölgelik bir alan kalmadığını anlattılar. Bu tür çalışmalar öncesinde halka danışılması gerektiğini vurgulayan yurttaşlar, parkın eski işlevini yitirdiğini, dinlenebilecekleri yerlerin daraldığını, hatta oturmak için konulan yeni bankların bile uzun süreli oturmaya elverişsiz ve rahatsız edici olduğunu belirterek eleştirilerini dile getirdiler. Bazı esnaflar da parkın yanında bulunan çöp konteynırlarının daha uygun bir yere taşınması veya günde birden çok kez boşaltılması isteklerini dile getirdi. Eş Başkanlar Mutlu ve Türk de esnaf ve yurttaşların dile getirdiği sorunları ilgili birimlere ileteceklerini, anlatılan bütün talep ve şikayetlerin en kısa sürede giderileceğini ifade ettiler. 

KADIN EMEĞİNİ DEĞERLENDİRME PAZARI İNŞAATI SÜRÜYOR
Eş Başkanlar, ardından ise Kuvva-i Milliye Caddesi üzerinde faaliyet yürüten esnafları tek tek ziyaret etti, talep, öneri ve eleştirileri dinleyip, dile getirilen, talep edilen konularla ilgili birimlere talimatlar verdi. Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, sonrasında ise Kuvva-i Milliye Parkı içinde, belediye tarafından yaptırılan ve yakın zamanda bitirilmesi planlanan "Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı" inşaatını da gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldılar. 
Güneş Mahallesi'ne taziye evi, kapalı pazar yeri ve spor sahası yapılıyor
Eş Başkan Yüksel Mutlu, gün içinde, beraberinde Fen İşlerinden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Hakim Baykara ve Belediye Meclis Üyesi Hediye Eren ile birlikte, Güneş ve Çay mahallelerini de ziyaret etti. Güneş'te yapımları süren taziye evi, kapalı pazar yeri ve kapalı spor sahası inşaatlarını gezerek çalışmalar hakkında bilgi alan Mutlu, taziye evi, kapalı pazar yeri ve spor sahası inşaatları bittiğinde civar mahallelerin büyük bir eksiğinin ortadan kalkacağını ifade etti. Mutlu, ardından Güneş Mahallesi sakini kadınlarla sıcak ve samimi bir şekilde sohbet etti, kadınların dile getirdiği şikayet ve talepleri dinledi.

ÇAY MAHALLELİ KADINLAR, MUTLU'DAN 'TANDIR' İSTEDİ
Yüksel Mutlu, daha sonra, beraberinde yine Hakim Baykara ve Hediye Eren ile birlikte Çay Mahallesi'ni ziyaret etti. Mahallede 6459 sokak üzerinde bulunan tandırda ekmek yapan kadınlarla sohbet edip, istek ve şikayetlerini dinleyen Mutlu, dile getirilen sorun ve taleplerin çözümü için yetkili belediye birimlerine talimat verdi. Etrafını saran Çay Mahalleli kadınların yeni tandır talebini de dinleyen Eş Başkan Mutlu, yıkılmak üzere olan mevcut tandırın yanına 3 tane daha tandır göndereceklerinin, tandırların etrafı ve üzerini de metal levhalarla kapatarak koruyacaklarının sözünü verdi. Mahalleli kadınlar, Yüksel Mutlu ve beraberindeki belediye yetkililerine, sıcak tandır ekmeği, köy peyniri ve ev yapımı turşu ikram etti. 

UYUŞTURUCU MADDE SATICILARI, MAHALLENİN EN BÜYÜK PROBLEMİ
Ziyaret esnasında, Çay Mahalleli bazı kadınlar, mahallede ürkütücü boyutlarda yaygınlaşan uyuşturucu madde satışı ve kullanımına da dikkat çekti. Yetkili kurumların, güpegündüz ve göz göre yapılan uyuşturucu satışına ve satıcılarına karşı mücadelesinin çok yetersiz olduğunu dile getiren mahalleli kadınlar, bu nedenle de çocuklarının büyük bir riskle karşı karşıya kaldığını ifade ettiler. Kadınlar, Eş Başkan Mutlu'dan, bu konuda kendilerine yardımcı olmasını, seslerini yetkili mercilere duyurmasını talep ettiler. 
Eş Başkan Mutlu ve beraberindeki yetkililer, başka bir programa katılmak üzere, akşam saatlerine doğru mahalleden ayrıldı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA