6. İŞ VE KARİYER FUARI AÇILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

6. İŞ VE KARİYER FUARI AÇILDI


 

İşsiz ve işveren burada buluştu

Mersin Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’nün (İŞKUR) organize ettiği ve kent dinamiklerinin de desteklediği “6. İş ve Kariyer Fuarı” bu yıl da işsiz ile işvereni buluşturmak için kapılarını açtı.

GİZEM EKİCİ

Mersin Valiliği himayesinde, İŞKUR tarafından bu yıl 6’ıncısı ‘Mersin’in İşi de Var Gücü de’ sloganıyla gerçekleştirilen ve kurumsal firmalar ile iş arayanları bir araya getirmeyi amaçlayan “İş ve Kariyer Fuarı” görkemli bir törenle açıldı. Törene; Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Çalışma Bakan Yardımcısı Orhan Yeğin, İş Kur Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, SGK İl Müdürü Suat Turanlı, İl Halk Sağlığı Müdürü Aytekin Kemik ile diğer protokol tarafından gerçekleştirildi.

ESNAF BU FUARI SEVDİ
Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede istihdam sorununun ülke ekonomisinin en önemli sorunların başında geldiğine vurgu yaparak, “İstihdamı yüksek bir toplumda üretim artışı, sosyal güven ve istikrar her geçen gün artacaktır. Vatandaşlarımızın yaşam standardı, iş bulabilmeleri ve çalışabilmeleriyle doğrudan bağlantılıdır. Bu anlamda, işverenleri ve iş arayanları aracısız olarak buluşturması planlanan 6. Mersin İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın iş ve kariyer hayatına, mesleki eğitimin önemine, ilimizdeki işletmelerin kendilerini tanıtabilmelerine, lise ve üniversite öğrencilerinin iş hayatını yakından tanımalarına fırsat yaratacaktır” dedi.
Dinçer, söz konusu fuarla 50 binin üzerinde işletmesiyle en büyük işveren kesimi olan esnaf ve sanatkarlar teşkilatı ile iş arayanlar birebir iletişim imkanına kavuşacağını kaydederek, “Esnaf ve sanatkârların mesleki gelişim ve istihdam yaratma konusunda kilit bir konumdadır. Bu bağlamda İŞKUR’un personel maliyetlerini düşürücü programlarından yararlanmalarının ise son derece önem taşımaktadır. Açılışını gerçekleştirdiğimiz 6. Mersin İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nı kentimiz için fırsat olarak değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİMİZİ İŞKUR’A MÜRACAAT YAPMAYA DAVET EDİYORUM”
Fuarda yaptığı konuşmada İş ve Kariyer Fuarı’nın genç ve dinamik işgücü arayışında olan firmalar ile kariyerlerinin başlangıcında olan gençlerin buluşmasına imkan sağladığını ifade eden Vali Özdemir Çakacak; fuarın istihdamın arttırılmasına ve yetişmiş insan gücünün en etkin şekilde değerlendirilmesine büyük katkı sağlayacağına işaret etti. İş arayanlarla işverenleri aracısız olarak buluşturan İş ve Kariyer Fuarları gibi etkinliklerin de insan kaynaklarının işgücü piyasasına en etkili bir şekilde yönlendirilmesine katkı sağladığına da değinen Vali Çakacak, 100’ün üzerinde firmanın katıldığı bölgemizin en büyük iş fuarının ilimiz ve bölgemiz istihdamının artırılması açısından oldukça değerli olduğunu söyledi. Konuşmasında iş arayan gençlere de seslenen Vali Çakacak, 2016 yılının ilk 8 ayında işverenler tarafından İŞKUR’a başvurulan 28 bin açık işin 12.600 kişilik kısmının iş arayan vatandaşlarımızca karşılandığını, ancak işverenlerin halen 15 binden fazla işgücü ihtiyacı bulunduğunu vurgulayarak, iş arayan gençleri İŞKUR’a müracaat yapmaya davet etti.
Vali Çakacak konuşmasını fuarın; işverenlerin aradıkları nitelikte personeli bulmalarına, gençlerin ise iş hayatına atılarak kariyer basamaklarını tırmanmalarına vesile olması temennileriyle noktaladı.

‘ASLOLAN İNSANDIR’ 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin ise insan varlığının önemine değinerek; “Çağları kapatıp çağları açan olayların hepsinin temelinde insan faktörü vardır. O yüzden insan olarak, her anlamda insan varlığının kıymetini arttırmak zorundayız. Devleti yönetenler insanın devletle olan münasebetinde insanı ve onun standartlarını yükseltmeyi önemseyerek politika geliştirmek zorundadırlar. Bugün sanayiden ticarete her alanda insana olan ihtiyacı azaltan teknolojik gelişmelere rağmen; ‘aslolan insandır’ düsturundan hareketle kendimize yatırım yapmalıyız. Atalarımız da bugüne kadar kurdukları tüm devletlerde “insanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturu çerçevesinde hep insana hizmet etmeyi ön planda tutmuştur.” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA