SİLİFKE’DE DEV AÇILIŞ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİLİFKE’DE DEV AÇILIŞ


 

Çarşı Camii ve Sosyal Market törenle hizmete açıldı

Silifke’de, kent merkezinde bulunan tarihi Merkez Alaaddin Camisinin restorasyon çalışmalarından dolayı kapatılmasının ardından, belediye hizmet binasının bodrum katının düzenlenmesiyle hayata geçirilen Çarşı Camii ve Sosyal Marketin açılışı gerçekleştirildi. 

GİZEM EKİCİ

Mersin’in Silifke ilçesinde hizmet atağı sürüyor. Son olarak kent merkezinde bulunan tarihi Merkez Alaaddin Camisinin restorasyon çalışmalarından dolayı kapatılmasının ardından, belediye hizmet binasının bodrum katının düzenlenmesiyle hayata geçirilen Çarşı Camii ve Sosyal Market’in açılışını gerçekleştirdi. 
Açılış kurdelesi; CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlarla birlikte kesildi. 
Erkek tuvaletleri, gasilhanesi, abdeshanesi ve yapılan çevre düzenlemeleriyle birlikte modern bir görünüme kavuşturulan Çarşı Camii ve Sosyal Market, çarşı esnaflarının ve halkın yoğun katılımıyla hizmete girdi. Şehir merkezi ile mahallelerdeki okullara, camilere, kurum ve kuruluşlara talepler doğrultusunda çevre düzenleme, boya, bakım, park ve bahçelerle ilgili alanlarda destek olmayı sürdüren Silifke Belediyesi, başarılı hizmetlerini bir bir hayata geçiriyor.

300 METREKARELİK MESCİT ALANI
Belediye Hizmet Binasının bodrum katında hizmete açılacak Çarşı Camii’nin 300 m2’lik bir alana sahip olduğunu açıklayan Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Değerli Silifkeliler; Bugün iki hayırlı açılışı bir arada yapacağız. Hem camimizi açacağız hem de yanı başında bulunan Sosyal Marketi… Belediyemizin bodrum katı yaklaşık 500 m2’den oluşup, 300 m2 kadar kısmını camiye ayırdrık. 35 m2 abdesthane (10 kişilik), 30 m2 tuvalet (3 adet + 1 adet engelli WC), 170 m2 Sosyal Market Alanı, 65 m2 koridoru ve 430 m2 asma tavan ve iklimlendirme sisteminden oluşuyor.
Silifke Belediyesi olarak halkımızın hak ettiği hizmetleri bir bir yerine getirmeye sonuna kadar devam edeceğiz. Bizler hiçbir zaman din, dil, ırk, mezhep, Türk, Kürt, Alevi, Sünni ayırımı yapmadık. Silifke, herkesin kardeşçe, dostça ve refah içerisinde yaşadığı bir ilçe... Kimse kimsenin yaşantısına ve inancına karışmadan huzurlu bir ortamda yaşamını sürdürüyor. Bizim anlayışımız budur. Biz insanların dinini, dilini, rengini, ırkını ayırmaksızın hizmet ederiz. Ben seçimlerden sonra söz verdiğim gibi tüm hemşerilerimin belediye başkanı olmaya devam ediyorum”

SOSYAL MARKET’TEN 1867 KİŞİ YARARLANDI
Çarşı Camisi ve Sosyal Market açılışını halkın yoğun katılımıyla gerçekleştiren Silifke Belediyesi, Sosyal Marketi de açılışa gelen davetlilere tanıttı. Hizmete girdiği günden buyana Sosyal Market’ten 1867 vatandaşın faydalandığını belirten Başkan Turgut, “Mersin ve Silifke hastanelerine ulaşım hizmetinden 108, öğrenci yardımından 300, medikal malzeme yardımından 7 vatandaşımız yararlandı. Ayrıca ev onarımı yardımından 10 aile, eşya yardımından 13 aile ve evde bakım hizmetinden 24 ailemiz faydalanmıştır. Sevgili vatandaşlarım birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz olduğu sürece hizmetlerimize hiç durmadan devam edeceğiz. Bu güzel cuma gününde bizleri yalnız bırakmayarak açılışımıza katılacak tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Camimiz ve Sosyal Marketimiz vatandaşlarımıza ve ilçemize hayırlı olsun. Katkısı ve desteği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“20 YILDIR YAPILMAYAN HİZMETLERİ BİR BİR YAPIYOR, BİZDE TAKİP EDİYORUZ”
Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’un konuşmasının ardından CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar da bir konuşma yaptı. Sağlar, “Bugün anlamlı ve özel iki açılış yapıyoruz. Silifke Belediye Başkanımız son 20 yıldır yapılmayan hizmetleri bir bir peşi sıra çok kısa bir zaman içerisinde yapmaya başladı. Bu bizim için son derece önemli. Silifke sosyal anlamda kültürel anlamda önemli ilçelerimizden birisi... Bugün bir Cuma günü inancımızın en önemli yerlerinden biri olan camimizin açılışını yapıyoruz. Yanına da hayırlı bir iş olan yine Sosyal Marketi açıyoruz. Belediye Başkanımıza emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak ise, Silifke’ye kazandırılan Camii ve Sosyal Marketin ilçe halkına hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’a hizmetlerinde başarılar diledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA