“YIPRANDIK!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YIPRANDIK!”


 

AKP ilçe teşkilatlarında deprem yaşanıyor. 3 ilçe başkanı da önceki gün Ankara’ya giderek istifalarını sundu. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Mezitli İlçe Teşkilat Başkanı Kıratlı, yaşanan süreçten dolayı yıprandıklarını ve böyle bir karar aldıklarını söyledi.

SONER AYDIN

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Mersin İl Örgütü’nde, Yenişehir, Tarsus ve Mezitli ilçe teşkilatlarında kongre öncesi istifalar peş peşe geldi. Genel seçim ve referandumun konuşulduğu bu günlerde istifaların gelmesi, parti içinde yaşanan gerginliğin neden olduğu öne sürüldü.

“GENEL MERKEZ NE DERSE O!”
İstifalar gündeme bomba gibi düşerken istifalarla ilgi gazetemize açıklamalarda bulunan AKP İl Başkanı Cesim Ercik, ilçe kongreleri öncesi genel merkezin takdiri ile alınmış kararlar olduğunu belirtti. Ercik, diğer ilçelerde de istifa olup olmayacağı sorusunu ise, “Şuan bilemiyoruz. Genel merkez ne derse o” diye yanıtladı. 

“TEŞKİLAT OLARAK YIPRANDIK”
Ankara’ya giderek istifalarını sunan ilçe başkanlarından Mezitli İlçe Teşkilat Başkanı Ali Kıratlı, “Türkiye genelinde teşkilatlarımızda kongre süreçleri başlayacak. Bizler yaklaşık 2 yıldır görev yapıyoruz. İki genel seçim, 15 Temmuz darbe dönemi, OHAL, olağan ve olağan üstü kongreler geçirdik. Yani zor süreçler geçirdik. Teşkilat olarak yıprandık. Kongrenin daha sağlıklı daha verimli geçmesi daha adaletli geçmesi amacıyla genel merkezimizle yaptığımız istişarede görevi şimdi bırakmayı uygun gördük. Önümüzdeki yıl referandum var öyle gözüküyor, yine bir erken seçim gözüküyor. Bu sürece daha diri bir teşkilatla girmenin daha doğru olacağını düşündük. Adaylık sürecini hala değerlendirmedim. Bizde aday olma gibi bir lüks yok, genel merkezimiz görev verirse devam ederiz” dedi. Ankara’ya giderek istifalarını sunan Tarsus İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet yıldız, “Enerji eksikliğimizden dolayı, kendi inisiyatifimizle Ankara gittik istifa ettik. Başarılı olamayacağımızı, partimize zarar vereceğimizi hissettik ve istifamızı sunduk. Herhangi bir makam olamasa da bizim için önemli olan davadır, Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı. 
Yenişehir İlçe Teşkilat Başkanı M. Fatih Seyit ise kongre süreci öncesi genel merkezin bir değerlendirmesi olduğunu dile getirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA