“SURİYELİLER UCUZ İŞ GÜCÜ OLUŞTURDU” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SURİYELİLER UCUZ İŞ GÜCÜ OLUŞTURDU”


 

Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yelkovan, Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye göçenlerin ucuz iş gücü oluşturduğunu belirterek, bunun da genç işsizlik oranını olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Haber Merkezi

S.S.Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Yelkovan, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye göçenlerin ucuz iş gücünü yarattığını söyledi. Bunların büyük bölümünün de kayıt dışı çalıştığını da söyleyen Başkan Yelkovan, bu durumun ülkedeki genç işsizliği artırdığına dikkat çekti. Yelkovan, "İşletmeler, Suriyelileri kayıt dışı ve ucuz istihdam ediyor. O zaman da bizim genç ve eğitimli insanlarımız iş bulmakta zorlanıyor" diye konuştu.

“GENÇLERİ MESLEK SAHİBİ YAPMAK GEREK”
Gençlerde işsizlik sorununu çözmek için 15-24 yaş aralığındaki gençleri meslek sahibi yapmak gerektiğine de dikkat çeken Başkan Yelkovan, “Ülkemize iç savaştan kaçarak göç eden Suriyeli nüfusu maalesef işsizlik oranlarını olumsuz yönde etkiledi. Bunun önüne geçebilmek için genç işsizleri meslek sahibi yapmak önemli. Son zamanda meslek yüksek okullarına ilginin azaldığını görüyoruz. Üniversitelerin tek tip insan yetiştirdiğini düşünüyorum. Meslek erbabı yetiştirmek önemli. Toplumda da meslek okullarına ilgi azaldı. Devletin bu konudaki desteği artmalı ki genç nüfusta istihdam oranı yükselsin" dedi.

“SİSTEM GENÇLERİN İSTİHDAMINA KOLAYLIK SAĞLAMIYOR”
Eğitim sisteminde yetiştirilen gençlerin istihdama aktarılamadığını da sözlerine ekleyen Yelkovan, “Burada ciddi problem var. Eğitim modelimiz ve sistemimiz, gençlerin istihdamına kolaylık sağlamıyor. Gelişmiş ülkelerde mesleki eğitimle örgün lise eğitimi arasındaki dengenin yüzde 65'e yüzde 35 mesleki eğitim lehine. Ancak Türkiye'de durum bunun tam tersi" şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA