TOROSLAR EDAŞ’TAN DEV YATIRIM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR EDAŞ’TAN DEV YATIRIM!


 

Mersin’e 2016-2020 yılları arasında 360 milyon TL’lik yatırım yapılacak

Mersin’de kesintisiz enerji için 2011-2015 yılları arasında 171 milyon liralık yatırım yapan Toroslar EDAŞ, 2016-2020 yılları arasında 360 milyon TL’lik yatırım yapmayı planlıyor. 

HEDİYE EROĞLU

Çağımızın olmazsa olmazı olan elektrik enerjisinin başlıca dağıtıcı firmalarından Toroslar EDAŞ’ın Mersin’deki yatırım hedeflerine gazetemiz ulaştı. 
‘Hayatın devamlılığı için sürekli enerji’ felsefesi ışığında elektrik dağıtım, bilgilendirme ve işletme hizmetleri veren Toroslar EDAŞ, 2020’ye kadar yapacağı 360 milyon TL’lik dev yatırım ile elektrik kesintisini hayatımızdan çıkarmayı planlıyor. 

YATIRIMLAR DURMAK BİLMİYOR
Dağıtım hizmeti verdiği diğer tüm iller gibi Mersin’de de yatırımlarına aralıksız devam eden Toroslar EDAŞ, bu yatırımlar ile; Mersin’de kesintisiz enerjiyi sağlamayı hedefliyor. 
Yeni nüfusun katılımıyla kentler büyüdükçe, kentsel dönüşüm projeleri hayata geçtikçe yeni bölgelerde elektrik ihtiyaçları da ortaya çıkıyor. Bu nedenle bakım ve onarım çalışmalarına ek olarak yeni yatırım faaliyetleri durmaksızın devam eden Toroslar EDAŞ; geçmiş yıllarda tesis edilen elektrik şebekesinin, zaman içerisinde teknik ve ekonomik ömrünü doldurması ile yenileme ve kapasite artışı yaparak, yatırımlarda süreklilik sağlıyor. 

2016’DA 104 MİLYON LİRALIK ŞEBEKE YATIRIMI YAPILACAK 
Canlı bir elektrik şebekesinde yatırımların tamamlanması mümkün olmazken, yapılan bakım, onarım ve yenilemelerle teknik kalite sürekli arttırılıyor. Böylece müşterilere verilen elektrik dağıtım hizmetini, her geçen gün iyileştiren Toroslar EDAŞ; Mersin’de 2011-2015 yılları arasında 171 milyon liralık yatırıma imza attı. Firma 2016-2020 yılları arasında ise Mersin için hedeflenen yatırım tutarını 360 milyon TL olarak belirledi. 
Mersin’de 2016 yılı içinde 104 milyon liralık şebeke yatırımı yapmayı hedefleyen Toroslar EDAŞ; Eylül ayı sonu itibarıyla bu miktarın yüzde 75’ini gerçekleştirmeyi planlıyor. 

KESİNTİLER MİNİMUM SEVİYEYE ÇEKİLECEK 
Son bir yılda Mersin'de altyapı yatırımı olarak pek çok çalışmaya imza atan Toroslar EDAŞ; Mersin’de sürdürülebilir ve kaliteli enerji için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda bu yıl içinde kentte, 118 trafo ve 3 bin 413 adet yeni aydınlatma direğinin montajı yapan Toroslar EDAŞ; 7 bin 584 aydınlatma armatürü yatırımı da yaptı. 
Kentte elektrik kesintilerinin minimum seviyelere indirilebilmesi amacıyla yeraltına alınan şebekede bin 571 saha dağıtım kutusunun montajını da gerçekleştiren Toroslar EDAŞ; yeni yatırımlar kapsamında 185.5 kilometrelik yüksek gerilim havai hat, 221 kilometrelik alçak gerilim havai hat, 481 kilometrelik yüksek gerilim yeraltı kablosu ve 612 kilometrelik alçak gerilim yeraltı kablosu yatırımlarını da tamamladı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA