“Anamur muzu ithal muza kurban edilmemeli” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Anamur muzu ithal muza kurban edilmemeli”


 

CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Anamur’da muz üreticilerinin kaçak muz nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadığına dikkat çekti.

Haber Merkezi

Atıcı, Anamur’da Ören halinde muz üreticilerinin sorunlarını dinledi. Üreticiler, hükümete yakın iki firmanın kontrolsüz ve usulsüz bir şekilde Türkiye’ye ithal muz getirdiğini iddia ettiler ve bu nedenle yerli muzun fiyatının çok düştüğünü ve muz üreticilerinin tüm planlarının alt üst olduğunu belirttiler. Aytuğ Atıcı, “Alın teri ile muz yetiştiren üreticilerin emeklerinin heba olmaması ve yerli muzun hak ettiği değeri görmesi için, daha önce TBMM’ye verdiğim Muz İhtisas Gümrüğü kurulmasını amaçlayan kanun teklifimin acilen dikkate alınması gerekir” dedi.

Anamur’da gerçekleştirdiği ziyaretlerde çeşitli ortamlarda halk ile bir araya gelerek AKP’nin FETÖ’yü ve PKK’yı geçmişte nasıl desteklediğini ve Türkiye’nin darbe ve bölünme noktasına nasıl getirildiğini anlatan Atıcı, “Darbe ve terör olaylarında hiç suçları yokmuş gibi AKP’den tek bir kişi dahi sorumlu tutulmadı, bedel ödemedi. Terörle mücadele bahanesiyle Cumhuriyet Gazetesi yazarları, Eğitim-Sen ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası üyeleri başta olmak üzere, muhalif olan herkes teker teker yok edilmeye çalışılıyor. Türkiye hızla diktatörlüğe ve iç savaşa sürükleniyor” dedi.

Yaşanan tüm adaletsizliklere ve hukuksuzluklara rağmen, halkın umudunu asla kaybetmemesi gerektiğini belirten Atıcı, “Çözüm yolu vardır; çözüm tam demokrasidir, barış ve kardeşlik ikliminin yeniden oluşturulmasıdır. Ancak 14 yıldır Türkiye’yi her geçen gün karanlıklara sürükleyen AKP iktidarından çözüm beklemek hayal olur. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkımıza çözüm yollarımızı anlatacak ve umut aşılamaya devam edeceğiz. Bunu da sandık çevresi sorumlularımız ile başaracağız. Bugün Anamur İlçe Örgütümüzde gerçekleştirdiğimiz sandık örgütlenmesi toplantımızda sandık çevresi sorumlularımızın çalışma yöntemini belirledik, her sandık çevresinde görevlendirdiğimiz partililerimiz, kendi sandığında oy kullanan seçmenle sürekli iletişim halinde olacak, partimizin politikalarını ve mesajlarını aktaracak” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA