Merkezi idareden gelen bütçeden her ay 25-28 milyon TL kesiliyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Merkezi idareden gelen bütçeden her ay 25-28 milyon TL kesiliyor!


 

15 Temmuz sonrası belediyenin merkezi idare gelirlerinin azalması hesapları alt üst etti. Başkan Kocamaz en azından 50 milyon TL’lik bir para almaya çalıştıklarını ancak engellendiklerini açıklayarak, AKP’li meclis üyelerini devreye girmeye çağırdı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısının birinci birleşimi yapıldı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen toplantıya, mazeretli 7 meclis üyesi katılmadı.
Toplantıya, merkezi idareden gelen kaynakların kısılması ile ilgili Başkan Burhanettin Kocamaz’ın açıklamaları damga vurdu. 

HESAPLAR ALTÜST OLDU!
Konuyu daha önce birkaç defa daha dile getirdiğini anımsatan Kocamaz; “15 Temmuz darbe girişiminden buyana aylık 25-28 milyon TL arasında belediyemize eksik para geliyor. Dolayısıyla daha önceki planlarımız biraz şaştı, alt üst oldu. Ayda 85 milyon eksik para gelirse bu hesaplarda mutlaka şaşar. Bu ayda 4’üncü ay olarak geçen aydan yüzde 37 daha düşük gelecek diye bir mesaj geldi. Tüm belediye başkanlarımızın haberi vardır. Daha evvel burada bir karar da almıştık, hiç olmazsa 50 milyon TL alalım ve piyasayı bir rahatlatalım diye. Çünkü inşaatlar devam ediyor, müteahhitler zor durumda, bizden ödeme talep ediyorlar. 

BAŞKAN KOCAMAZ, AKP’LİLERDEN YARDIM İSTEDİ
Ama bu iş AK Partili arkadaşlara düşüyor çünkü birileri bu işi engelliyor. Yani biç burada yapılan hizmeti sırtımıza alıp götürmeyeceğiz. Bu işi engellemenin de kimseye bir faydası da olmaz. Dolayısıyla arkadaşlarımız biraz gayret gösterecekler. Mecliste destek vermediler ama hiç olmazsa Mersin için bu acil durumu çözsünler. Biz de arkadaşlarımıza teşekkür edelim” diye konuştu. 

Burhanettin Kocamaz ayrıca, katı atık bertaraf ücret tarifeleri ile ilgili Büyükşehir’e sadece Mut ve Silifke’nin ödeme yaptığını da açıklayarak, ödemeye yapmayan belediye başkanlarını konuyla ilgili harekete geçemeye çağırdı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA