KÖY OKULU ÖĞRENCİLERİ DOĞRU BESLENMEYİ BİLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KÖY OKULU ÖĞRENCİLERİ DOĞRU BESLENMEYİ BİLİYOR


 

Tarsus’un Alifakı Mahallesi İlkokulu öğrencileri, ‘doğru beslenme’ hakkındaki bilgileriyle, kendilerine eğitim veren Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz’ü şaşırttı.

Haber Merkezi 

Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Alifakı Mahallesi’nde ilkokul öğrencilerine, Diyabet Haftası etkinlikleri kapsamında Medical Park Tarsus Hastanesi’nde görevli Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz beslenme eğitimi verdi. Konuya hakim oldukları anlaşılan minikler, ilginç sorularıyla Karagöz’ü şaşırttı. İlkokul öğrencileri, fast food’un zararını bildikleri halde vazgeçememekten yakındı.

HASTALIKLARDAN KORUNUN
Yaklaşık 40 öğrencinin katıldığı eğitimde Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz çocuklara dengeli ve doğru beslenmeyi anlatırken, “Şimdi edineceğiniz beslenme alışkanlıkları, sizi ileride başta diyabet olmak üzere birçok önemli hastalıktan koruyacaktır” dedi. Obezitenin artık çocuklar arasında da görüldüğünü belirten Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz, bunun önüne geçmek için özellikle fast food beslenmeden uzak durulması gerektiğini söyledi.

FAST FOODDAN VAZGEÇEMİYORUZ
Çocukların beslenmeyle ilgili bilgilerini ölçmeye yönelik sorular soran Ayşe Şahika Karagöz, neredeyse yetişkinler kadar konuya hakim olduklarını gördü. Çocuklar ise hangi gıdanın hangi sıklıkla tüketilmesi gerektiği ve faydalı olanların çok tüketilmesinin zararı olup olmadığıyla ilgili ilginç sorular sordu. Çocuklar diğer yandan fast food gıdaların zararını bildiklerini ama bir türlü vazgeçemediklerini belirtti. Diyetisyen Karagöz, bunun üzerine çocuklara “Az olmak kaydıyla, evde yapılmış hamburger ve pizza yiyebilirsiniz. Yanında ayran veya taze sıkılmış meyve suyu içebilirsiniz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA