İHRAÇLARA KARŞI OTURMA EYLEMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İHRAÇLARA KARŞI OTURMA EYLEMİ


 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, geçtiğimiz gün mesleklerinden ihraç edilen BES üyelerine destek açıklaması gerçekleştirerek, oturma eylemi düzenledi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Emek Ve Demokrasi Platformu, önceki gün yayımlanan Karar Hükmünde Kararname (KHK) ile Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şubesi üyesi 5 memurun ihraç edilmesini Özgür Çocuk Parkında düzenlediği basın açıklaması ile protesto etti. Protesto açıklamasına CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, DİSK Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy ve Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu da destek verirken, sık sık “Faşizme karşı omuz omuza”, “İnadına sendika inadına KESK”, “İnadına barış, inadına özgürlük” sloganları attı. 
“İŞİMİZLE EKMEĞİMİZLE OYNAYAMAZSINIZ”
İl olarak Platform adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü ve Tarım Orkam - Sen Şube Başkanı Kenan Hazar, AKP Hükümeti’ne tepki göstererek, ihraçların durdurulmasını ve OHAL’in kaldırılmasını talep etti. Hazar, “Darbe girişiminin ihalesini kamu emekçilerinin sırtına yükleyemezsiniz. İşimizle ekmeğimizle oynayamazsınız” dedi.
“İNSANLAR AÇLIĞA MAHKUM EDİLİYOR”
CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, ise binlerce insanın işten atıldığını ve savunma haklarının olmadığını belirtti. Özyiğit, “Bir KHK’yla isimleri yayınlanıyor. İnsanlar açlığa, yoksulluğa, işsizliğe mahkûm ediliyorlar. Bir insanı mevcut düzeninden almak, işinden etmek, ay sonunun zor getirildiği bir ortamda; o insanın maaşını alamamasını sağlamak o eve atılan bir bombadan farkı yoktur” şeklinde konuştu.        
“TESLİM OLMAYACAĞIZ”
Son yayınlanan KHK ile memuriyet görevlerinden ihraç edilen Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şube Başkanı Yusuf  Kaya da, “Bir şeyi unutuyorlar. Emekçiler, bilim insanları, gazeteciler, özelliklede KESK bu ülkenin vicdanıdır. Zulme baskıya teslim olmadık. Sokaklar bizi iyi tanıyor. Bunlar unutulmaz bir şeydir. Teslim olmayacağız, zulme direneceğiz” diye konuştu.    

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA