MERSİN’DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI


 

Mersin’de ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ törenle kutlandı. Öğretmenlere gül dağıtılan törende, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, bu yıl emekliye ayrılan emekli öğretmenlere ‘Hizmet Şeref Belgesi’ takdim ederken, mesleğe yeni adım atan stajyer öğretmenler de ‘Öğretmenlik Yemini’ etti.

Mersin’de Öğretmenler Günü kutlamaları sabah Cumhuriyet Meydanı’nda İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Mersin Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlamalara daha sonra Kültür Merkezi’nde devam edildi. Buradaki törene Vali Özdemir Çakacak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Vali Cakacak, Adana’da meydana gelen terör saldırısını kınadı. Saldırıda hayatına kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Çakacak, terörü lanetlediğini ifade etti. Daha sonra öğretmenlik mesleğinin Türk toplumu için önemli olduğunu vurgulayan Çakacak, "Toplum olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü hayatımız boyunca minnettarlık duyacağımız öğretmenlerimize sevgi, saygı ve şükranlarımızı sunmanın, onların üzerimizdeki emeğini asla unutmayacağımızın sembolü olan bir gün olarak görüyoruz. Bu bağlamda bir kandil misali ışığını öğrencilerini ve toplumu aydınlatmak için kullanan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü içtenlikle kutluyorum. Öğretmenlik mesleği, tarihin her döneminde tüm toplumlar tarafından saygı duyulan, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ödenemeyecek kadar kutsal bir meslek olarak görülmüştür. Bizim kültürümüzde ve inancımızda da öğretmenlik her zaman baş tacı edilen ve ayrı bir önem ve kutsiyet affedilen mesleklerin başında gelmektedir” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Çakacak, bu yıl emekliye ayrılan 5 öğretmene ‘Hizmet Şeref Belgesi’ takdim etti. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında ilk üçe giren öğrencilere de ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından mesleğe yeni katılan stajyer öğretmenler, ‘Öğretmenlik Yemini’ etti. Öğretmenler Günü kutlamaları, Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan sanat orkestrasının verdiği Türk Halk Müziği konseriyle sona erdi. (İHA)

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA