İHRAÇLAR SİYAH ÇELENKLE PROTESTO EDİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İHRAÇLAR SİYAH ÇELENKLE PROTESTO EDİLDİ


 

Mersin’de son çıkan KHK’larla BES üyesi 5 memurun görevden ihraç edilmesi siyah çelenkle protesto edildi.

SONER AYDIN

Son yayınlanan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Mersin’de aralarında Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şube Başkanı Yusuf Kaya’nın da olduğu 5 sendika üyesinin görevden alınması protesto edildi. Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen sendika üyelerine çok sayıda emek örgütü ve siyasi parti temsilcisi de destek verdi. Sendika adına kısa bir açıklama yapan Kaya, 23 Kasım KHK’sı ile binlerce kamu emekçisinin görevine son verildiğini söyledi.

“İNSANCA YAŞAM TALEBİMİZ VAR”

Görevine son verilen BES üyelerinin talepleri olduğunu dile getiren Kaya, “Sendikamız temel kamu hizmetlerinin parasız, nitelikli ve ulaşılabilir olmasını savunduğu için hedeftedir. Sendikamız kamu emekçilerinin tamamının güvenceli istihdamından yana olduğu, kamu emekçilerinin maaşlarının performans esasına göre değil, gerçek bir toplu sözleşme sistemi ile belirlenmesini savunduğu, her türlü rotasyon uygulamasına karşı olduğu için hedeftedir. Sendikamız bu güne kadar hiçbir iktidara biat etmediği gibi, mevcut iktidara a biat etmemiştir, etmeyecektir. Sendikamız, sendikaların siyasi partilerden bağımsızlığını savunduğu için hedef haline gelmiştir” dedi.

“KHK’LAR GERİ ÇEKİLSİN”

BES üyelerinin tamamının görevlerine iade edilene mücadele etmeye devam edeceklerini ve hukuk yoluna başvuracaklarını vurgulayan Kaya, “Bir an önce OHAL uygulamasına son verilmeli, yayınlanan KHK’lar sonuçlar ile birlikte geri çekilmelidir. Açığa alınan ve görevlerine son verilen yönetici, temsilci ve üyelerimiz derhal görevlerine başlatılmalı, Maliye Bakanlığı bu kara lekeyi bir an önce temizlemelidir. Büro Emekçileri Sendikası olarak kamu emekçilerinin, ekonomik, özlük, sosyal haklarının savunucusu olmaya devam edecektir. İhraç edilen arkadaşlarımızın haklarının savunucusu olmaya devam edecektir. İhraç edilen arkadaşlarımızın haklarının her alanda takipçisi olacağız işe iade süreçleri sonuçlanıncaya kadar bu mücadelemiz sürecektir” diye konuştu. 
 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA