KENTİN ARKA SOKAKLARI EMİN ELLERDE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KENTİN ARKA SOKAKLARI EMİN ELLERDE!


 

Başkan Hamit Tuna, Toroslar’ın örnek projelerini Rotary Kulübü üyelerine anlattı.

“13 yılda yatırım ve projelerimizle ilçemizi sosyal ve ekonomik alanda kalkındırdık” diyen Tuna, çalışma yol haritasını; sağlık, eğitim ve gençlik olarak açıkladı. 

Mersin’de AB projelerini kazanan belediyeler arasında birinci olduklarını anımsatan Tuna, hizmetleri; ilgi, bilgi ve takip noktasında gerçekleştirdiklerini ve bu sayede kentin, arka sokaklarının artık emin ellerde olduğunu söyledi. 

FATMA DOĞAN CANTEKİN

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Rotary Kulübü’nün haftalık olağan toplantısında yer verdiği “Yerel Yönetimler” konulu panelin onur konuğu oldu.
Toplantının açılış konuşmasını Mersin Rotary Kulübü 2016-2017 Dönem Başkanı Cem Bucuge yaptı. Bucuge, Toroslar Belediyesi ile birçok ortak projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatarak, sosyal belediyecilikte öncü ve örnek olduğunu söyledi. Başarılı çalışmalarından dolayı Başkan Tuna ve ekibini tebrik eden Bucuge: “Toroslar Belediyesi’nin projelerini yakından takip ediyor ve kentimizde örnek olarak görüyoruz. Bu çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyoruz Başkanım” dedi.

“YATIRIM VE PROJELERİMİZLE İLÇEMİZİ SOSYAL VE EKONOMİK ALANDA KALKINDIRDIK”
Daha sonra kürsüye gelerek belediyenin çalışmaları hakkında bir brifing veren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise belediye çalışanları ve meclis üyeleriyle birlikte uyum içerisinde Toroslar halkının hak ettiği hizmetleri yerine getirdiklerini ifade etti.
Türkiye’ye örnek olan yatırım ve projelerle ilçeyi sosyal ve ekonomik alanda kalkındırdıklarını belirten Başkan Tuna: “Yaklaşık 287 bin insanımızın yaşadığı ve gelecekte nüfus projektörü anlamında 1/5 binlik planlarda da 675 bin insanın yaşayacağı bir kent zemini oluşturmak için planlar yapmaktayız. Dinamik ve üreten bir anlayış sergiliyoruz. Az parayla çok iş yapma sevdası içerisindeyiz. Kentimizin ekolojik dengesine uzun vadede yarar sağlayacak projelere imza atıyoruz. Ayrıca merkezde ne var ise yeni yerleşim yerlerimize de aynı hizmeti götürme çabasındayız” dedi.

“ÇALIŞMA YOL HARİTAMIZ; SAĞLIK, EĞİTİM VE GENÇLİK”
Sağlık, eğitim ve gençlik alanındaki çalışmalarına da değinen Başkan Tuna: “Mersin Devlet Hastanesi ile işbirliği yaparak, yılda ortalama 100 bin insanımızın sağlık hizmeti aldığı Toroslar Semt Polikliniğini hizmete sunduk. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü’ne Çağdaşkent Mahallesi’nde 5 bin metrekare arsa tahsis ederek Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin yapılmasına katkı sağladık. Kadın Doğum ve Çocuk Sağlığı Hastanesi’ne ek olarak arsa tahsisi yaptık. Sağlık Bakanlığı’na Korukent Mahallesi’nde 1259 yataklı Mersin Entegre Sağlık Tesisi yapılmak üzere 232 dönüm arsa tahsis ettik.
Eğitim ve öğretimi çok önemsiyoruz. Toroslar Belediyesi olarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne en fazla arsa tahsis eden belediyeyiz. İlçe sınırlarımızda bulunan okulların temizliğinden boyamasına kadar tüm ihtiyaçlarına karşılık vermeye çalışıyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz için birçok sportif ve sosyal tesisler inşa ettik. Tesis anlamında da ilçemiz Mersin’in yanı sıra Çukurova bölgesinde de önde olan belediyelerden biridir” dedi.

“MERSİN’DE AB PROJELERİNİ KAZANAN BELEDİYELER ARASINDA BİRİNCİYİZ”
Mersin’de Avrupa Birliği projeleri gerçekleştirmeye hak kazanan kurum ve kuruluşlar arasında birinci sırada yer aldıklarının da altını çizen Başkan Tuna, Toroslar Belediyesi Teknik Eğitim Kurslarıyla (TORTEK) bugünü kadar; 26 branşta, 61 eğitim merkezinde 17 bin insana meslek öğreterek üretici hale getirdiklerini vurguladı. 
Başkan Tuna ayrıca, Türkiye genelindeki 10 ilde 12 belediye tarafından uygulanan ve 24 ay süren İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi’ni (İSKEP) en randımanlı ve verimli yürüten bir belediye olduklarına da dikkat çekti. 

“HİZMETLERİMİZİ; İLGİ, BİLGİ VE TAKİP NOKTASINDA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Belediyeciliği ilgi, bilgi ve takip olarak formülize ettiklerini ve bu şekilde daha çok başarılı olduklarını kaydeden Belediye Başkanı Hamit Tuna: “İlçemiz Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen insanlarımızın yaşam yeri olarak seçtiği bir bölge. Burada insanlarımızın birbirleriyle çok kaynaşmadıklarını gördük. Ve hasımları hısım yapacağız sloganından yola çıkarak büyük parklar ve tesisler yaptık, sosyal etkinlikler düzenledik. Bu parklarımıza gelerek insanlarımızın güzel dostluklar kurduğunu görmek bizleri mutlu etmektedir” dedi.

“KENTİN, ARKA SOKAKLARI ARTIK EMİN ELLERDE”
Eski mahallelerde kentsel dönüşüm ile ilgili bir çalışmalarının da olduğunun bilgisini veren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna: “Özellikle Demirtaş, Alsancak, Turunçlu Mahallelerimizle Yumuktepe’nin çevresinde bu çalışmayı yapmayı planlıyoruz. ‘Kentimizin, arka sokaklarına sahip çıkacağız’ ifadesini de bu nedenle kullandık. Bu mahallelerimize çok güzel hizmetler yaptık ama binalar ve yerleşim eski olduğu için hizmetler tam olarak görünmemektedir. Bu mahalleleri ıslah edip, yeni imar yapılaşmasını uygulamayı planlıyoruz. Dikine olacak şekilde Gazı Mustafa Kemal Bulvarı ile Okan Merzeci Bulvarı arasında 3-4 tane 20’lik ya da 25’lik yollar açacağız. Bu yol güzargahları üzerinde kurulacak olan KOBİ dediğimiz küçük, orta boy işletmeler ile ilçemizde istihdam alanları daha da artacak ve binlerce insanımıza iş kapısı oluşturacaktır. Buranın da düzeltilmesiyle Toroslar hakikatten olduğu konumun çok daha üstlerine gidecektir. Göreve geldiğimiz ilk dönemde ilçemizden arsa alan kişilerin şimdi oldukça kar ettiklerini görmekteyiz. Arsa değerleri 20 kat artmış” dedi. 

“PROJE ÜRETEN HERKESE DESTEK OLUYORUZ” 
Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve toplumun her katmanıyla istişareli bir şekilde çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Tuna, “Amacımız; mutlu Toroslar, mutlu Mersin ve Mutlu Türkiye oluşturmaktır. Bu şekilde gönülden çalışan yapıların da çoğalmasını gönülden temenni ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Mersin Rotary Kulübü 2016-2017 Dönem Başkanı Cem Bucuge, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya Mersin Rotary Kulübü ile olan diyaloglu çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, bir plaket takdim etti. Toplantı, soru ve cevap şeklinde sona ererken, toplantıya katılan Rotary Kulübü üyeleri de Toroslar’a ve dolayısıyla Mersin’e yaptığı hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür ettiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA