Yeteneklerini sergi açarak ispatladılar | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yeteneklerini sergi açarak ispatladılar


 

Mersin Üniversitesi Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksek Okulu öğrencileri, yeteneklerini sergiledi. “Form – Kompozisyon Temek Sanat ve Desen Sergisi” adıyla açılan sergide 3 farklı kategoride 100 kadar eser beğeniye sunuldu.

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksek Okulu’nda okuyan öğrenciler yaptıkları çeşitli çalışmalar ile sergi açtılar. Okul içerisinde ki serginin açılışına; MEÜ Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı ve Öğretim Görevlisi Şahap Barlas da katıldı.

Öğrencilerin derslerde sanatsal alt yapıya yönelik verilen eğitimle eserlerini yaptıklarını söyleyen Barlas, “Öğrencilerimiz çalışmalarını, bir konsept içerisinde sergilemeye çalıştı” dedi.

“HAYAL GÜZÜMÜZÜN SINIRLARINI ZORLADIK”

Sergiye eser veren öğrencilerden Remziye Sedef Taşkın, sergide bulunan çalışması hakkında şunları söyledi; “Tahta çubukları suda beklettikten sonra kıvırarak ve uçlarını keserek, çok değişik modellere soktuk. Hayal gücümüzün sınırlarını o kadar zorladık ki ortaya bizim bile inanmakta güçlük çektiğimiz güzellikte eserler çıktı.

Sergiye eser veren öğrencilerden Emine Ebru İşleyen de, eserlerin tamamen kendi tasarımları olduğunun altını çizerek “Sergide, birimden bütüne gittik. Önce birim oluşturduk. Sonra o birimlerden bir sürü yaparak bir bütün oluşturduk. Buda bizim vize ödevimiz oldu” dedi.

Bir diğer öğrenci Tugay Eken ise özgün eserler üretmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Sergiye öğrenciler ve üniversite de görevli akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA