İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ KURULDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ KURULDU


 

Mersin Üniversitesi bünyesinde İslami İlimler Fakültesi kuruldu. İslami İlimler Fakültesi'nin kuruluşuna ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, 7 Aralık 2016 tarih ve 2991 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Fakülte, dini İslami değerlere ve çağın ihtiyaçlarına uygun yorumlayan, toplumun dini ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanımlı kişiler yetiştirmeyi amaçlıyor.

 Fakülte hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, İslam dini ve medeniyetine dair bölgenin ihtiyacı olan bir fakülte açtıklarını belirtti. Özellikle bölgedeki sivil toplum örgütlerinin bu yönde yoğun talepleri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çamsarı, "Göreve geldiğimiz günden bu yana yeni bölüm, program ve okullar açtık. Yeni birimler açarken hedefimiz bir yandan bölgemizin potansiyelini açığa çıkarmak iken öte yandan bölgenin talep ve ihtiyaçlarını karşılamaktır. İslami İlimler Fakültesi'nin de ilimiz ve bölgemiz açısından önemli bir eksikliği gidereceği inancındayız. Ülkemize, Mersinimize ve üniversitemize hayırlı olsun” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA