AKDENİZ BELEDİYESİ KADIN EMEĞİNİ DEĞERLENDİRME PAZARI TÖRENLE AÇILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ BELEDİYESİ KADIN EMEĞİNİ DEĞERLENDİRME PAZARI TÖRENLE AÇILDI


 

Akdeniz Belediyesi Kadın Müdürlüğü tarafından kurulan "Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı"nın açılışı, törenle gerçekleştirildi. Her hafta dönüşümlü olarak 60 kadının el emeği-göz nuru ürünlerini ve evlerinde yaptıkları yöresel yemeklerini satabilecekleri kapalı pazar, haftanın 6 günü hizmet verecek

Akdeniz Belediyesi, 'kadına yönelik pozitif ayrımcılık ilkesinden' hareketle, kadınlara yönelik hizmet ve projelerine bir yenisini daha ekledi. Akdeniz Belediyesi'ne bağlı Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından kurulan, Mersinli kadınların emeğini görünür kılacak olan "Akdeniz Belediyesi Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı"nın açılışı törenle gerçekleştirildi.

Hastane Caddesi ile Zeytinlibahçe Caddesi arasında kalan Kuvva-i Milliye Parkı'nın doğu ucunda kurulan kapalı pazarın açılışına, Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, Başkan Yardımcıları Sebahat Gençtarih, Bedrettin Gündeş ve Hakim Baykara, Meclis üyeleri Ayşe Aydoğan, Canan Yüce ve Faik Eroğlu, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ile birim müdürleri katıldı. Pazarda stant açan onlarca kadın ve yakınları da açılışı sabırsızlıkla bekledi.

 

ÜRETEN KADINLAR, AİLESİNİN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Başkan Türk, Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı'nın kurulmasında emeği geçenlere ve açılışa katılan konuklara teşekkür etti. Türk, Akdeniz'de yaşayan kadınların evlerinde  ürettikleri tüm ürünleri pazarda değerlendirerek, ailelerine ve kent ekonomisine katkı sağlayıp canlılık katabileceklerini dile getirdi. Toplumun yarısını oluşturan kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal yaşama katılımının önemine de değinen Türk, ancak ülkede halen bu konuda büyük eksiklikler görüldüğünü de sözlerine ekledi.

Başkan Türk'ün konuşmasının ardından Akdeniz Belediyesi Kadın Emeği Değerlendirme Pazarı'nın açılışı, yine kadınlar tarafından yapıldı. Açılışı bekleyen onlarca kişi de kısa sürede pazarın stantlarını satışa sunulan organik yemekleri ve el emeği ürünleri hayranlıkla inceledi. Kimi konuklar da öğle tatiline denk gelen açılışı fırsat bilerek yemek molasını burada değerlendirdi.

 

KADIN EMEĞİNİ DEĞERLENDİRME PAZARI...

Akdeniz ve Mersin'de yaşayan kadınlar için umut ışığı olacak Akdeniz Belediyesi Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı, haftanın 6 günü açık kalacak ve her kadın haftanın 2 günü stant kullanma hakkına sahip olacak. Böylelikle haftada 60'ı aşkın kadının, pazar yerinde stant açma imkanı bulması mümkün olacak. Kentin farklı mahallelerinden gelen ve el emeği göz nuru ürünlerini, alın teriyle yaptıkları yöresel yemeklerini aracısız şekilde müşteriye ulaştırma şansı yakalayacak olan kadın üreticiler, aile bütçelerine katkı yaratma fırsatı bulacak. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA