TOROS ÜNİVERSİTESİ, TOPLUM LİDERLERİNİ AĞIRLIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROS ÜNİVERSİTESİ, TOPLUM LİDERLERİNİ AĞIRLIYOR


 

Toros Üniversitesi ile Rotary ve Rotaract Kulüpleri işbirliği ile düzenlenen Toplum Liderleri Geliyor Ufuk Geliştirme ve Liderlik Eğitim Programı kapsamında Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Korer Özbenli konferans verdi. 
Toros üniversitesi 45 Evler Kampüsü salonunda düzenlenen konferansa, rotary ve rotaract temsilcileri, Toros Üniversitesi akademisyenleri ve öğrenciler katıldı. "Etik ve Meslek Etiği" konulu konferansta gençlerle buluşmanın kendini motive ettiğini belirten Korner Özbenli, denizcilik ile ilgi bilgiler verdi. Dünya ticaretinin yüzde 90’ı, Türk dış ticaretinin yüzde 86’sının denizyolu ile yapıldığını belirten Özbenli, Mersin Limanı’nın dünyanın ilk 100 limanı arasında olduğunu ve çok önemli ticari işlerin yapıldığını vurguladı. Özbenli, Türkiye’de etik değerlerin eksik olması nedeni ile de yanlış bir denizcilik politikası izlendiğini vurgulayarak, "Etik disiplini, insanların kurduğu bireysel ve toplumsal ilişkilerin temelini oluşturan, değerleri, kuralları, doğru-yanlış ya da iyi-kötü gibi ahlaki açıdan araştıran bir felsefe disiplinidir. Meslek etiği ise etik disiplinin bir alt dalıdır. Etik değerlere saygılı olan toplumlar yasalara karşı da duyarlıdır” dedi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hiçbir ulus yoktur ki, etik esaslara dayanmadan yükselebilsin” sözünü hatırlatan Özbenli, “Meslek etiğini sahip olmayan meslek mensupları, topluma yarardan çok zarar verirler. Çünkü meslek etiğine gereken önemi vermeyen meslek mensupları sadece kendi menfaatlerini ön planda tutarlar, toplumdaki diğer insanları hiç düşünmezler, insan haklarına verilen önemi artmaz" şeklinde konuştu. (İHA)

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA