VALİ ÇAKACAK’IN ÖNCÜLÜĞÜNDE EĞİTİM İÇİN İŞBİRLİĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VALİ ÇAKACAK’IN ÖNCÜLÜĞÜNDE EĞİTİM İÇİN İŞBİRLİĞİ


 

Vali Özdemir Çakacak, Mersin’de üniversite-sanayi işbirliğine katkı sağlayacak bir projeye daha öncülük ediyor. Mersin Teknopark ile Toros Üniversitesi arasında gerçekleştirilen ‘Uygulamalı Eğitim’de İşbirliği (İntörn Mühendislik) Protokolü’ Vali Çakacak’ın da katıldığı törenle imzalandı. 
Sahil Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Vali Çakacak, Teknopark’ın ilimizde Ar-Ge ve inovasyon temelli projelerin üretilmesinde önemli fonksiyonlar yerine getirdiğini ve Mersin’de yenilikçiliğin gelişiminde büyük pay sahibi olduğunu ifade etti. Toros Üniversitesinin de ilimizdeki 3 güzide üniversiteden biri olduğunu belirten Vali Özdemir Çakacak, üniversitenin geleceğimizin teminatı gençlerimizin çağın koşullarına uygun eğitim almaları konusunda üzerine düşen görevi büyük bir başarı ile yerine getirdiğini kaydetti.
 
“TÜRKİYE’DE BİR İLKİ DAHA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Konuşmasının devamında, 2013 yılında Toros Üniversitesi öğrencilerinin Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren firmalarda çalışarak tecrübe kazanmasına olanak sağlayan bir işbirliği protokolü imzalandığını ve bu çerçevede hem öğrenciler açısından hem de üniversite ve teknopark açısından önemli kazanımlar sağlandığını hatırlatan Vali Çakacak, “Bugün imzalanacak olan protokolle birlikte Teknopark ve Toros Üniversitesi arasında 2013 yılında başlayan işbirliği daha da önemli noktalara taşınacaktır. Öğrencilerimizin okulun son dönemini Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren firmalarda uygulamalı eğitim görerek tamamlayacaklardır. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan bu uygulama ile üniversitemiz, teknoparkımız ve öğrencilerimiz çok önemli kazanımlar elde edecekler. Özellikle öğrencilerimiz Ar-Ge ve inovasyon temelinde üretim yapan firmalarda işbaşında eğitim alarak iş hayatını tanıyacak, bu sayede öğrencilerimizin kendilerine olan güvenleri artacak ve gençlerimiz geleceğe dönük kariyer planlarını bu doğrultuda çizeceklerdir” diye konuştu.
 
“BÖYLESİNE PROJELERLE HEDEFLERİMİZE YÜRÜYEREK DEĞİL, KOŞARAK ULAŞACAĞIZ”
 Sözlerini Ar-ge ve inovasyonun ülkemizin 2023 yılı hedeflerine ulaşmasında büyük önem taşıdığının altını çizerek sürdüren Vali Çakacak, bu bağlamda Mersin Teknopark’ın 2015 Yılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi’nde değerlendirmeye alınan 39 teknopark arasında 6’ncı sıraya yerleşerek kendini ispat ettiğini dile getirerek, “Mersin Teknopark, Türkiye’deki teknoparklar arasında temayüz etmiş bir teknoparktır. İl olarak da üniversite-sanayi işbirliği konusunda çok zengin bir altyapımız var. Onun için üniversite-sanayi işbirliğini çok önemsiyoruz. Böylesine projelerle hedeflerimize yürüyerek değil, koşarak ulaşacağız” dedi.
Konuşmasının sonunda söz konusu işbirliğinin hem ilimizde hem de ülkemizde Ar-Ge ve inovasyona dayalı teknolojik üretime büyük katkı sağlayacağını ifade eden Vali Özdemir Çakacak, bu tür projelerin her zaman destekçisi olmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
Protokol İmza Töreni, Mersin Teknopark ve Toros Üniversitesi arasında kurulacak olan işbirliğinin esaslarını düzenleyen protokolün Toros Üniversitesi Rektörü Yüksel Özdemir ve Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz tarafından imzalanmasıyla sona erdi. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA