GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK!


 

Evrensel muhabirlerinin yargılandığı davada tutuklu Uğur’un tahliyesine karar verildi. Polat’ın ise adli kontrolü kaldırıldı. Bir dahaki duruşma 2 Mart 2017’ye ertelendi.

Evrensel Gazetesi Mersin muhabirleri Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat’ın “Silahlı terör örgütü propagandası yapmak” ve “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlaması ile yargılandığı davanın ilk duruşması, dün Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada tutuklu yargılanan muhabir Cemil Uğur’un adli kontrol uygulamasıyla tahliye edilmesine karar verildi. Halil İbrahim Polat’ın ise adli kontrol uygulaması kaldırıldı.
Davayı izlemek üzere salonda Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş, DİSK Basın İş Sendikası Genel Başkanı Faruk Eren, PEN International temsilcisi ve PEN Hapisteki Yazarlar Komitesi Başkanı Caroline Stockford, Günlük Morning Star gazetesi yazarı Steven Sweeney, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) ve NUJ üyesi Arif Bektaş, kapatılan Özgür Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakkı Boltan, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ve Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri yer aldı.
Avukatlar, tutuklu yargılanan Uğur’un duruşmaya getirilmesi yönünde talepte bulunmuştu. Ancak Cemil Uğur duruşmaya SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) yöntemiyle katıldı.

“MESLEĞİMİZ GEREĞİ ORADAYDIK”
Duruşma, Polat’ın kimlik bilgilerinin alınması ile başladı. Okunan iddianamenin ardından da Uğur SEGBİS yöntemi ile savunma yaptı. Suçlamaları kabul etmeyen Uğur, basın açıklamasını haber yapmak üzere eyleme gittiğini söyledi. Uğur, “Gözaltına alındığımızda elimizde kameralarımız vardı. Haber yapmaya gittim, polisin dağılma anonsu bizi bağlayıcı değil, bizim haber yapmamız lazım. Saldırının ardından gazdan etkilendiğimiz için yüzümüzü yıkamaya kahveye gittik ve orada gözaltına alındık” dedi.
Uğur’un ardından Polat’ın savunmasına geçildi. Polat da, “Suçlamaları kabul etmiyorum. Mesleğimi icra etmek için orada bulunuyordum” diye savunma yaptı. Savunmaların ardından savcı, tutuklu yargılanan Uğur’un adli kontrol uygulamasıyla tahliyesini istedi. Avukat Sevil Aracı, “Gazetecilik faaliyetleri dışında olay yerinde herhangi bir şey yaptıklarına dair delil yok. Müvekkillerimizin el koyulan kamera ve fotoğraf makinalarında gazetecilik yaptıkları görülecektir. Ayrıca polis kamerasında da benzer bir sonuca ulaşılabilir. Mahkeme heyeti bu görüntüleri talep etmelidir. Terör örgütü üyeliği ve propaganda yönündeki suçlamalara dönük herhangi bir delil yoktur” dedi. Aracı, Cemil Uğur’un tahliyesini talep ederek, Halil İbrahim Polat’ın adli kontrol uygulamasının da kaldırılmasını istedi. Savunmaların ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Polat için yurt dışı yasağı konularak, adli kontrol uygulamasının kaldırılmasına karar verdi. Tutuklu Uğur ise yurt dışı yasağı konularak adli kontrol uygulamasıyla tahliye edildi. Bir sonraki duruşma 2 Mart 2017’ye ertelendi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA