SENDİKALARDAN KAYYUM TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SENDİKALARDAN KAYYUM TEPKİSİ


 

DİSK’e bağlı Genel – İş ve Tüm Bel-Sen Mersin Şubeleri yaptıkları ortak açıklamada Akdeniz Belediyesi’ne kayyum atanmasına tepki gösterdi.

Mehmet Nabi Batuk

Devrimci İşçiler Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası Mersin Şubeleri, Akdeniz Belediyesi’nde çalışan üyelerinin gözaltına alınarak tutuklanmasına ve işlerinden atılmasına tepki gösterdi. 
Mersin Gazeteciler Cemiyetinde basın açıklaması gerçekleştiren sendika yöneticileri; Akdeniz Belediyesine kayyum atanması kararının da kabul edilemez olduğunu belirterek, sosyal medyada ülke genelinde kayyum atanan belediyelerde çalışan 15 bin belediye çalışanına yakın zamanda bir operasyon yapılacağı iddialarına da tepki gösterdiler. 

“ATANAN KAYYUMLAR HALK İRADESİNE DARBEDİR”
Sendikalar adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Genel – İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Akdeniz Belediyesi’ne atanan kayyum kararının halkın seçme ve seçilme hakkına vurulan bir darbe olarak tanımlayarak kararının keyfi olarak alınmış bir siyasi karar olduğunu söyledi. Göksoy, “Seçimle işbaşına gelmiş yerel yönetimlerin merkezi yönetime devredilmesi, merkezi hükümetin taşra örgütü haline getirilmesi anlamına gelmektedir. Ayrıca bu düzenlemenin süresi de belirsiz bırakılmakta ve böylece bir sonraki yerel seçime kadar yerel yönetim, hükümete bırakılmaktadır. Belediye yöneticilerinin keyfi görevden uzaklaştırılması ve yerlerine hükümetin yaptığı atamalar kabul edilemez. Atanan kayyumlar halk iradesine darbedir. Bu darbenin egemenlerin kendi aralarındaki yönetimden kaynaklı çelişkiden koparılarak oturtulmak istenen zemin ise işçilerin kamu emekçilerinin gözaltına alınarak tutuklanması ile sorumluluğun emekçilere yükselmesidir. 

15 BİN BELEDİYE ÇALIŞANINA OPERASYON DÜZENLENECEK İDDİASI
Üyelerinin bir an önce serbest bırakılması gerektiğini ifade eden Göksoy, son günlerde kayyum atanan belediyelerde toplam 15 bin işçinin mesleklerinden atılacağı iddialarının sosyal medyada dolaştığını açıkladı. Göksoy, “Son aldığımız haberlere göre doğruluğunu bilmiyoruz ama sosyal medyada ‘15 bin belediye memuru ve işçisine yönelik bir operasyon düzenlenecek’ diye bir söylenti var. Aynı FETÖ operasyonlarında olduğu gibi. Oralarda işçilerin emekçilerin işlerinden atılması söz konusu olabilir. Fakat bize bugüne kadar yansıyan bir şey yok. Biz 15 yıldır buralarda çalışan işçiler emekçiler olarak bugüne kadar nasıl çalıştıysak düne kadar terörist değil isek bugüne kadar bölücü değildiysek düne kadar anarşist değildiysek ne oldu da bugün hepsi olduk soruları kafamızda canlanıyor. Bu kararları kabul edecek bir pencereden bakamayız. Evine ve  çocuklarına ekmek götüren işçilerimizin bu tür damgalamalar ile fişlemelerle işten atılmasına ve işlerinin ellerinden alınmasına sessiz kalmayacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA