“İŞİMİZİ VE EKMEĞİMİZİ GERİ İSTİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İŞİMİZİ VE EKMEĞİMİZİ GERİ İSTİYORUZ”


 

Mersin’de emekçiler OHAL’in kaldırılmasını, KHK’ların durdurulmasını, görevden alınan ve ihraç edilen kamu çalışanlarının görevlerine iade edilmesini istedi.

GİZEM EKİCİ

OHAL ve kanun hükmünde kararnamelere tepkiler sürüyor. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Mersin Şubeler Platformu, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, OHAL’in iptal edilmesini, açığa alınan ve ihraç edilen kamu çalışanlarının görevlerine iade edilmesini istedi. 
Açıklama metnini okuyan KESK Dönem Sözcüsü BES Şube Başkanı Yusuf Kaya, yasalar yok sayılarak hukuksuz bir şekilde uygulamaya konulan Kanun Hükmünde Kararnameler ile keyfi bir şekilde ülkeyi yöneten anlayışın, karanlığının her geçen gün daha fazla halkın üzerine çöktüğünü söyledi. 

BİNLERCE EMEKÇİNİN İŞİNE SON VERİLDİ
1 Eylül ve 29 Ekim tarihli KHK’lerden sonra 22 Kasım tarihinde yayınlanan yeni bir KHK ile yine sorgusuz, sualsiz ve her hangi bir gerekçe gösterilmeden binlerce kamu emekçisinin görevine son verildiğini söyleyen Kaya, “15 Temmuz Darbe girişimine yönelik ilan edilen OHAL ile, ömrü darbelerle mücadele ile geçmiş bir anlayıştan gelen sendikamıza, darbe dönemlerini mumla aratacak bir saldırı furyası başlatılmıştır. Kamuda FETO adı altında yürütülen operasyonlarda çoğunlukla yandaş sendika Memur-Sen üyelerinin açığa çıkması, kamudaki AKP/Cemaat kadrolaşmasının iç içeliğini ortaya çıkarırken, bir anda hukuk dışı gerekçelerle Konfederasyonumuz KESK; AKP iktidarının hedefi haline gelmiştir. AKP iktidarı kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırmak için darbe girişimini fırsata çevirmek istemektedir, ihraçlar ve açığa almalarda hedefe konmak istenen kamu emekçilerinin örgütlü mücadelesi ve talepleridir” dedi.

KESK İKTİDARIN HEDEFİNDE
AKP iktidarının, devletin tüm olanaklarını ve baskı araçlarını sonuna kadar kullanarak ve havuz medyası üzerinden adı OHAL olan ama şimdiye kadarki tüm darbe uygulamalarını aşan sivil darbeye emekçileri ve vatandaşları alıştırmaya çalıştığını öne süren Yusuf Kaya,  iktidarın politikalarıyla da mevcut anayasanın da fiilen ortadan kaldırıldığını, keyfiyetin hâkim olduğu totaliter nitelikteki AKP hukukunun geçerli olduğunu savundu. 
“Emekçilere, işçilere, toplumsal muhalefete her türlü baskı aracıyla zulüm yapmayı darbe girişimi ile gizlemek istiyorlar” diyen Kaya, “AKP iktidarının öncelikli hedeflerinin içerisinde kamu hizmetlerinin tasfiyesinin tamamlanması olduğu açıktır. Konfederasyonumuz temel kamu hizmetlerinin parasız, nitelikli ve ulaşılabilir olmasını savunduğu için iktidarının hedefindedir. Konfederasyonumuz kamu emekçilerinin tamamının güvenceli istihdamından yana olduğu, kamu emekçilerinin maaşlarının performans esasına göre değil, gerçek bir toplu sözleşme sistemi ile belirlenmesini savunduğu, her türlü rotasyon uygulamasına karşı olduğu için iktidarının hedefindedir.

“KAPI KULLARINA DÖNÜŞTÜRÜLMEK İSTENİYORUZ”
Öte yandan darbe fırsatçılığıyla güvencesiz, esnek istihdamı temel istihdam biçimi haline getirmeyi, kamu emekçilerini performans sistemi ve sözlü sınavlarla ‘kapı kullarına’  dönüştürmeyi hedefleyen girişimler de hızlandırıldı. Konfederasyonumuz    bu güne kadar hiçbir iktidara biat etmediği gibi, mevcut iktidara da biat etmemiştir, etmeyecektir. Konfederasyonumuz, sendikaların siyasi partilerden bağımsızlığını savunduğu için iktidarının hedefi haline gelmiştir. Konfederasyonumuz kamu emekçilerinin insanca bir yaşam, güvenceli iş ve güvenli bir gelecek talebinin sesi olan Konfederasyonumuz, aynı zamanda barışı, eşitliği, adaleti, demokrasiyi ve laikliği savunmakta, bu değerler için de mücadele etmektedir. İşte tüm bu saldırı ve baskılara karşı Konfederasyonumuz 28 Eylül tarihinde mücadele programını kamuoyu ve emekçilerle paylaştı. Mücadele programımızda ‘İşimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz, bu ağır saldırıyı da püskürteceğiz!” şiarıyla İstanbul’dan Ankara’ya yürünecek. Haksız ve hukuksuz bir şekilde açığa alınan, ihraç edilen, bütün kamu emekçileri görevlerine iade edilene, OHAL ve KHK’lar ile mağdur edilen kamu emekçilerinin mağduriyetleri ortadan kaldırılıncaya dek KESK olarak mücadelemiz devam edecektir.

“KORKUNUN ECELE FAYDASI YOKTUR”
Emekçilerin barış ve kardeşlik içerisinde, insanca bir yaşam sürdüğü bir Türkiye kurulana kadar amaç ve ilkelerimiz doğrultusunda yılmadan mücadelemizi yükselteceğimizi buradan bir kez daha ifade ediyor ve kamuoyu ile paylaşıyoruz.
Kendisine muhalif olarak gördüğü sendika, siyasi parti, medya kuruluşları, demokratik kitle örgütleri ve derneklere yönelik olarak her türlü baskı araçlarını devreye koyarak yıldırmaya çalışan siyasi iktidar şunu iyi bilmelidir ki, yolu demokrasiden sapan iktidarların sonu bellidir. Bir an önce OHAL uygulamasına son verilmeli, yayınlanan KHK’ler sonuçları ile birlikte geri çekilmelidir. Açığa alınan ve görevine son verilen yönetici, temsilci ve üyelerimiz derhal görevlerine başlatılmalıdır” diye konuştu. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA