“İSTİFA EDİN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İSTİFA EDİN!”


 

CHP Mersin Milletvekili Atıcı, hükümetin ülkeyi yönetemez hale geldiğini savunarak, istifaya davet etti!

SONER AYDIN

Türkiye günler önce İstanbul, ardından Kayseri’den gelen acı haberlerle yıkıldı. Ancak İstanbul ve Kayseri’nin acısı dinmeden dün Suriye’nin El-Bab kentinde gelen acı haberler bir kez daha ülkeyi yasa bozdu. Art arda gelen şehit haberlerinin üzerine hükümete olan tepkiler giderek artmaya başladı. Son günlerde yaşanan gelişmeleri gazetemize değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, hükümeti istifaya çağırdı.

“HEPİMİZİN SORUMLULUĞU VAR”
Ülke olarak her gün yeni bir şehit haber ile uyandığımızı vurgulayan Atıcı, daha şehitlerin kanı kurumadan yeni şehitleri toprağa vermek zorunda kaldığımızı dile getirdi. Türkiye’nin adeta bir şiddet sarmalı içersine girdiğini ifade eden Atıcı, “Sadece yurt içinde değil dün de El-Bab’dan gelen haberle yıkıldık. Yurt dışında da şehit haberleri ile yıkılmaya başladık. Şehitlerimize elbette Allah’tan rahmet diliyorum, elbette ailelerine, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Dün benzer bir konuşmayı meclis kürsüsünde de yaptım. Biz milletvekillerinin görevi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin görevi şehitlere başsağlığı dilemekten ibaret değildir. Düşen her şehidimizde başta iktidar olmak üzere hepimizin sorumluluğu vardır” dedi.

“ŞEHİTLER ÜZERİNDEN RANT ELDE ETMEK İNSANLIKLA BAĞDAŞMAZ”
“Şehitler üzerinden siyaset yapmak, şehit kanı üzerinden siyasi rant elde etmeye çalışmak yada şehitleri konu ederek bir adım önce çıkmaya çalışmak bana göre insanlıkla bağdaşmaz” diyen Atıcı, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin görevi, iktidarın görevi şehitlere başsağlığı dilemek, rahmet dilemek ya da ailelerine sosyal haklar tanımaktan ibaret değildir, şehitlerin olmasını engellemektir. Yavrularımızın şehit düşmesini engellemektir. Eğer bir hükümet bunu yapamıyor ise, hiç düşünmeden tartışmasız derhal istifa etmelidir. Bunu partiler üstü söylüyorum. Hükümet istifa eder parlamento içinden bir hükümet çıkar o da başarısız olursa ya da hükümet çıkartamaz ise parlamento ‘ben başarısız oldum’ deyip halktan özür dileyip sine-i millete dönmelidir. O zaman bu ülkeyi yönetecek kadro gelmelidir” diye konuştu.

“MECLİS ACİLEN TOPLANMALI”
Siyaset kurumunun, iktidarıyla, muhalefetiyle başarısız olduğunu sözlerine ekleyen Atıcı, siyaset kurumunun bu konuda aciz içine düştüğünü ifade etti. Muhalefetin sözlerine kulak tıkayan iktidarın bu işte başarılı olamayacağını dile getiren Atıcı, “Hükümet muhalefetin söylemlerine kulak tıkamaya devam ettikçe yeni şehitler gelecektir. O yüzden ya acilen bütün işleri bir kenara bırakarak acilen milliği birliğimizi korumak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tek gündem maddesi olarak terör konuşulmalı, mutabakat sağlanarak yola devam edilmelidir ya da hükümet acilen, derhal istifa etmelidir. Bu söylediklerimiz hiç kimse siyasi mülahaza olarak görmesin, hiç kimse buradan Cumhuriyet Halk Partisi’ne ekmek çıkartmaya çalıştığımı düşünmesin. Hayır, söz konusu olan vatansa, söz konusu olan şehitlerse AKP’de, CHP’de, MHP’de, HDP’de teferruattır. Benim söylediğim milli birliğimizi korumak için acilen yapılması gerekenlerdir. Eğer hükümet bunu yapamıyorsa, eğer parlamento bunu başaramıyorsa derhal o koltuklardan kalkmalı ve yerini bu ülkeyi yönetecek, yeni şehitlerin gelmesini engelleyecek politikalara üreten birilerine bırakmalıdır” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA