MERSİNLİLER TERÖRE KARŞI TEK YÜREK OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİLER TERÖRE KARŞI TEK YÜREK OLDU


 

Mersinli Sivil ve siyasi kurumların “Bayrağını al da gel” çağrısıyla sokağa inen vatandaşlar Türkiye’deki son günlerde artan terör saldırılarını lanetledi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de son günlerde artan terör saldırılarına karşı yürüyüş gerçekleştirildi. Birçok Mersinli siyasi ve sivil toplum örgütünün çağrısı ile yapılan yürüyüşte, vatandaşlar yoğun yağmura rağmen Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın önünde toplanarak Cumhuriyet Meydanına yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Vatan sana canım feda” sloganları atıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlar, son günlerde yaşanan saldırılarda şehit olan emniyet güçleri ve diğer tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu.  

“BİZ, DAHA DA BİLENİYORUZ, DAHA DA BİR OLUYORUZ”
Yürüyüş organizasyonunda yer alan tüm Mersinli sivil ve siyasi kurumlar adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, bazı emperyalist güçlerin terör örgütleriyle Türkiye’deki binlerce yıllık kardeşlik kültürünü bozmaya çalıştığını söyledi. Emperyalist güçlere karşı milletin ve Mersinlilerin duruşunu, kararlılığını göstermek için bir araya geldiklerini ifade eden Aşut, “İşte bu şer güçler, terörü destekledikçe, biz birbirimize daha çok sarılıyoruz. Kukla olan bu terör örgütleri, korkak eylemlerini gerçekleştirdikçe biz, daha da bileniyoruz, daha da bir oluyoruz. Ama asıl tehlikenin ve bunların asıl amacının farkındayız, bilincindeyiz. Unutmayın, bu ülke, ekonomik kriz mühendislikleri ile yıkılamaz. Terör, askerimizi, polisimizi şehit ederek hedefine ulaşamaz. Terör; hedefine, toplumu bir birine düşman ederek ulaşır. Toplumda kaos ve kargaşa yaratarak ulaşır. Biz bu tuzağa düşmedik, düşmeyeceğiz” dedi.

“TOROSLAR GİBİ DİMDİK DURARAK, HEP UYANIK KALARAK”
Son günlerde artan terör saldırılarının en büyük amacının toplumda bir korku düzeni yaratmak olduğunu ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, toplumun en önemli ihtiyacının birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayarak “Üzgünüz, kızgınız, yaslıyız; belki biraz da kaygılıyız. Ancak gün, hayıflanma, kederlenme günü değildir. Gün, birbirimize daha sıkı sarılmak, cennet vatanımızı kan gölüne çevirmek isteyenleri bu muhteşem tabloyla kahretmek günüdür. Sinmeden, korkmadan, köşemize çekilmeden, Toroslar gibi dimdik durarak, hep uyanık kalarak tutacağız. Kötü niyetlileri, millet düşmanlarını gözyaşlarımızla sevindirmeyeceğiz. Onları, hizmet yolunda koşarken akıttığımız terlerde boğacağız. Barış için, kardeşlik için, huzur için dimdik durmaya devam edeceğiz” dedi. 

“İNSANLIĞIMIZIN BİRLİĞİNDEN RAHATSIZLAR”
Mitingde son konuşmayı yapan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Türkiye’nin kurulduğu tarihten itibaren küresel güçlerin hedefinde olduğunu söyledi. Vali Çakacak “Geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye’nin birliğine, kardeşliğine, vatanına kastetmek üzere terör örgütleri 4 koldan saldırıyor. PKK, DHKP-C, FETÖ, DAEŞ hangi terör örgütü varsa yüce milletimizin üzerine saldılar düzenliyor. Küresel güçler, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin büyümesini, gelişmesini, ilerlemesini önlemek için elinden ne geliyorsa yapıyor. Bu ülkenin büyümesinden, gelişmesinden, demokrasisinden, insanlığımızın birliğinden rahatsızlar ve bu birlik beraberliğin bozulması için insanlarımızı birbirine kırdırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Yüce milletimiz nasıl Çanakkale’de, İstiklal Savaşı’nda bir ve beraber olarak ülkemize vatanımıza sahip çıktıysa, bugün de farklılıklarını, zenginlik olarak görerek birliğinin beraberliğinin kardeşliğinin ne kadar büyük bir güç olduğunu dünyaya gösterip vatanına, demokrasisine, birliğine, beraberliğine, kardeşliğine sahip çıkıyor” diye konuştu. 
Miting, terör saldırında şehit düşen sivil ve polis ve asker vatandaşlar adına okunan dualar ile sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA