DÜĞÜN FOTOĞRAFI SUÇ SAYILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DÜĞÜN FOTOĞRAFI SUÇ SAYILDI


 

Tutuklanan Mersin Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu’nun bir düğünde çekilen fotoğrafı iddianamede suç olarak yer aldı.

Mersin’de HDP’ye dönük operasyonlar kapsamında tutuklananlar arasında bulunan ve yerine kayyım atanan DBP’li Akdeniz Belediye Eş başkanı Yüksel Mutlu’nun görev süresince adım adım izlendiği ortaya çıktı. Görev yaptığı dönemde partisinin yanı sıra demokratik kitle örgütleri tarafından düzenlenen basın açıklamaları, katıldığı cenaze törenleri suç unsuru olarak gösterildi.

Mutlu’nun 2014’te katıldığı bir düğün töreninde çekilen fotoğrafları da eylemde çekilmiş gibi gösterildi. Mutlu kendisine gösterilen fotoğraf için “Benim resmimin bulunduğu görüntü bir düğün resmine aittir. Bahsettiğiniz gibi bir eylem olmadı. Olduysa da ben katılmadım. Tespit tutanağı yanlış düzenlenmiş” dedi. Mutlu’ya yöneltilen suçlamaların 2014 ve 2015 yıllarını kapsadığı görülürken, Paris’te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçiden Leyla Şaylemez’in Mersin’de düzenlenen cenaze törenine katılması suç sayıldı.
Yine Şaylemez adına Akdeniz Belediyesi tarafından yapılan çocuk parkı ile birlikte çocuk parkına Şaylemez’in heykelinin dikilmesi de suç unsuru olarak gösterilirken, parkın KCK’nin talimatı ile “Şehitlik” olarak kurulduğu öne sürüldü.
Mutlu, cenaze törenlerine Belediye Başkanı olduğu kentte yaşayan ve aynı zamanda partilileri olan insanların acılarını düşünerek, insani ve dini vecibelerin yerine getirilmesi kapsamında katıldığını belirtti. (DİHABER)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA