Silifke’ye dev yatırım AKP’ye rağmen yapılacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Silifke’ye dev yatırım AKP’ye rağmen yapılacak


 

Silifke’de, pazarcı esnafının merakla beklediği Kapalı Pazar Yerleri ve Canlı Hayvan Pazar Yeri yapımı için belediyenin 5 milyon TL’lik kredi kullanması talebi AKP’li meclis üyelerinin red oyu vermesine rağmen CHP ve MHP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.

Haber Merkezi

Silifke Belediye Meclisi, 2017 yılının ilk toplantısını yaptı. Önceki toplantıya ait tutanakların oylanması ile başlayan toplantı; Komisyon raporlarının görüşülmesi ile sürdü.

Toplantıda 2017 yılında yapılacak kamulaştırmalar için belediye başkanına ve belediye encümenine yetki verilirken, Türk Kızılay Silifke Şubesi ile Silifke Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalanması için de düğmeye basıldı.

Ayrıca; 44. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali Kutlama Komitesi’nin belirlenmesini de görüşen Meclis; festivale katılacak sanatçı-yabancı konuklar, resmi protokol, konaklama, iaşe gibi giderler için de belediye başkanına yetki verdi.

İptali suretiyle memur kadro ihdası, sözleşmeli personellerin 2017 yılı ücretlerinin belirlenmesi, kısmi zamanlı sözleşmeli personel (avukat) çalıştırılması konusunun da görüşüldüğü mecliste Denetim Komisyonu’na üye seçimi de yapıldı. Gizli oylamayla yapılan seçimde CHP grubundan Kemal Karakaya ve Mehmet Ali Akça, MHP Grubundan Eyüp Arslan ve Mahmut Nasuhoğlu, AKP Grubundan ise Hacer Türe Meclis Denetim Komisyonu üyeliğine seçildiler.

CHP VE MHP SİLİFEK İÇİN ‘EVET’ DEDİ

Mecliste öne çıkan konu ise Kapalı Pazar Yerleri ve Canlı Hayvan Pazar Yerinin yapılması projesi oldu. CHP’li Mehmet Kafes ve Osman Şen, MHP’li Mustafa Göktaş ve Sami Kısa ile AKP’li Kerim Kıcıman’ın yer aldığı Plan ve Bütçe Komisyonu ile CHP’li Kemal Karakaya ve Mehmet Ali Akça, MHP’li Hasan Mazlum Kirişçi ve Mehmet Eser ve AKP’li Selim Ergün’ün yer aldığı İmar Komisyonu projeyle ilgili görüşlerini açıkladı.

Gazi Mahallesi’nde 5200 metrekare, Taşucu Mahallesi’nde 1500 metrekare Kapalı Pazar Yerleri ile 12 metrekarelik alanda yapılması planlanan Hayvan Pazar Yeri için 5 milyon TL’lik kredi kullanılması talebine CHP’nin ve MHP’nin meclis üyeleri destek verirken, AKP’nin meclis üyeleri red oyu verdi.

Dilek ve temenniler bölümünün ardından oturumu sonlandıran Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "2017 yılı İlçemize ve ülkemize hayırlar getirsin. Silifke’miz ve Silifke’mizin geleceği için alınan bu kararların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

“SİLİFKE’NİN KALKINMASINI ENGELLEMEYE AKP’NİN GÜCÜ YETMEZ”

CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, parti ilçe binasında Pazarcılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Sarı ve beraberinde ki pazarcı esnafıyla bir araya gelerek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

AKP’li meclis üyelerinin ret oyu vermesine bir anlam veremediğini açıklayan Uçar, “AKP İlçe Başkanı ve belediye meclis üyeleri, Silifke halkı ve özellikle pazarcı esnafı tarafından bir kez daha yadırganmıştır. AKP ilçe yönetimi ve belediye meclis üyeleri Silifke’ye hizmet getirmek için değil, yapılacak olan hizmetlerin önüne geçmek için çalışmaktadırlar. Bir an önce akıllarını başlarına almaları, Silifke ve Silifkeliler için çalışmalıdırlar ve proje üretmelidirler” dedi.

AKP ilçe başkanının ve belediye meclis üyelerinin, biri veya birileri tarafından yanlış yönetildiklerini savunan Başkan Uçar, “CHP ve MHP’li belediye meclis üyelerine bir kez daha teşekkür ediyorum. ‘Silifke söz konusuysa gerisi teferruattır’ diyen beyinleri bir kez daha Silifke halkımız görmüş oldu. Silifke’ye kimlerin hizmet etmek kimlerin hizmet etmek istemediğini bir kez daha anlamış olduk. Aynı tavır ve davranışı 4. Köprü yapımında da yaptılar. Önce engellemek istediler, başaramayınca sosyal medya aracılığıyla karalama kampanyası başlattılar. Şimdi sıra politikayı Kapalı Pazar Yerleri ve Canlı Hayvan Pazar Yeri yapımında da kullanıyorlar. Yapımına karşı çıkmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama bunu da başaramadılar. Bu engellemeyi pazarcı esnafına ve Silifke halkına açıklama sorumluluğu AKP’ye düşmektedir. Belediyeyi borçlandırmayın gibi komik açıklamalarla daha gülünç duruma düşmelerini hep beraber takip ediyoruz. AKP ilçe başkanı Silifke halkının aklıyla alay etmekten vazgeçip, daha seviyeli açıklamalar yapmaya ve bu ret kararıyla çuvalladıklarını itiraf etmeye Silifke halkından ve pazarcılardan özür dilemeye davet ediyorum.

AKP’li meclis üyeleri de; yaptıkları hatayı, beceriksizlikleri ve başarısızlıkları anladılar. ‘Biz bu işi nasıl kıvırırız’ politikasına girdiler. Ama Silifke halkı bunu yemez. Pazarcı esnaflarımız bunu yemez. Yağmurda ve çamurda gecesi gündüzü perişan olan pazarcımın halini kimse anlayamaz. Buradan Belediye Başkanımız Dr. Mustafa Turgut ve ekibine de ayrıca teşekkür ediyorum. Kapalı Pazar yerlerinin yapımı için çalışmalara başlandığını ve kısa sürede tamamlanması için aralıksız çalıştıklarını kaydetti” dedi.

“BORCU OLAN VE BORÇLARINI ÖDEYEMEYEN BİRÇOK AKP’Lİ BELEDİYE VAR”

Krediye karşı çıkan AKP’lilere, “Türkiye’de borçsuz belediye var mı?” sorusunu da yönelten Bünyamin Uçar, “AKP’nin elinde olup da toplamda 5 milyar 564 milyon lira borcu olan Kocaeli Belediyesi var. 2 milyar 247 milyon borçla Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hazinenin ayrıca alacaklı olduğu Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir gibi daha sayabileceğimiz birçok belediyeleri var. AKP zihniyetliler, CHP ve MHP’yi suçlayarak başarısızlığını, beceriksiz bir yönetim anlayışını siyaseti de ne kadar kirli ve kinci yaptığını bir kez daha çuvallayarak göstermiştir. Silifke halkımız ve pazarcı esnafımız size bunun cevabını en iyi şekilde sandıkta verecektir. Doğru bildiğimiz yoldan şaşmayarak, kamuoyunu ve halkımızı, yaşanan bütün gelişmelerden ve Silifke’nin önünü kimlerin kesmeye çalıştığından haberdar etmeye ve bilgilendirmeye devam edeceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA