AVUKATLARDAN BAROYA ÇAĞRI “SES ÇIKARTIN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AVUKATLARDAN BAROYA ÇAĞRI “SES ÇIKARTIN!”


 

Mersin Barosu avukatlarından Hakan Kendirci, mecliste görüşmeleri devam eden Yeni Anayasa’ya karşı ses çıkartması için baroyu göreve davet etti.

SONER AYDIN

Mecliste görüşmeleri devam eden Yeni Anayasa Değişikliği görüşmelerine bir tepki de Mersin Barosu avukatlarından geldi. Baro eski başkan adaylarından avukat Hakan Kendirci, Baro Başkanı Ali Er’e sunduğu dilekçede, tarihin akışını tersine çevirecek bu yasa teklifi tasarısına karşı durulması gerektiğinin altını çizdi. 

“KUVVETLER AYRILIĞI ORTADAN KALKACAK”
Baro Başkanı Er’i göreve davet eden Av. Kendirci, söz konusu değişikliklerin gerçekleşmemesi için Mersin Barosu’nun aktif tavır alması gerektiğini söyledi. Söz konusu değişikliklerin kuvvetler ayrılığı ilkesini ortadan kaldıracağını öne süren Av. Kendirci, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülmeye başlayacak olan Yeni Anayasa Değişikliği Teklifini dikkatlice incelediğimizde; kabulü halinde tarihin akışının tersine olacak şekilde, Cumhurbaşkanlı kararnameleri ile Meclisin yasama tekelinin ortadan kaldırılacağını, kuvvetler ayrılığı ilkesinin sona ereceğini, yürütme erkinin Meclise karşı sorumluluğunun kalmayacağını, Cumhurbaşkanının yargıyı, bürokrasi, kamu kurum ve kuruluşlarını neredeyse tek başına şekillendireceğini, yasamayı kontrol edeceğini, uluslararası ilişkileri belirleyeceğini, Bakanlar Kurulu’nun Cumhurbaşkanına hizmet makamlarına dönüşeceğini, Cumhurbaşkanın bütün bu yetkilerini neredeyse hiçbir denetleme tabi olmadan kullanabileceğini görmekteyiz” diye konuştu.

“BARO AKTİF TAVIR ALMALI”
Görevlerinden biri ve en önemlisi “Hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak, korumak ve bu kavramlara işlerlik kazandırmak” olan baroların söz konusu Anayasa Teklifine karşı durması zorunlu olduğunu altını çizen Av. Kendirci, “Mersin Barosu’nun göreve davet ediyor, söz konusu değişikliklerin gerçekleşmemesi adına aktif tavır almasını, açıklama yapmasını, demokratik baskı yöntemlerini kullanmasını talep ediyorum” ifadelerini kulanı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA