RÜMEYSA HAYATA TUTUNDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RÜMEYSA HAYATA TUTUNDU


 

Mersin’in Erdemli ilçesinde, 25 milyonda bir görülen ‘Moya moya’ (beyin damar hastalığı) hastalığına yakalanan ve doktorların acil ameliyat olması uyarısında bulunduğu 13 yaşındaki Rümeysa Cüce, yetkililerin sesini duyması ile yapılan ameliyatla sağlığına kavuşarak, evine döndü.

Medyada çıkan haberler üzerine Sağlık Bakanı Recep Akdağ başta olmak üzere yöneticilerin sahip çıkması ile sağlığına kavuşan Rümeysa Cüce, yaşama tutundu.

Akara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi Kliniğinde ameliyat olan ve operasyonun ardından 16 gün süren zorlu tedavi sürecinden sonra taburcu edilen Rümeysa evine neşe içinde döndü.

İlk günden buyana 7’nci sınıf öğrencisi Rümeysa’ya destek veren isimlerden olan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, küçük çocuğun evine dönmesi ile ziyaretine giden ilk isimlerden oldu. 

“Rümeysa’yı sağlıklı bir şekilde gördüğümüz için çok mutluyuz” diyen Tollu, “Dünyada bir insanın sağlığına kavuşmasına vesile olmak kadar güzel bir iş yok. Rümeysa’nın durumundan bizi haberdar eden öğretmeni Yunus Emre Keser'e çok teşekkür ediyorum. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Tedavi için çok büyük bir meblağdan bahsediliyordu. Ancak devletimizin gücü, milletimizin maddi manevi desteğiyle bu tedavi gerçekleşti. Bu güzel çocuğumuza herkes sahip çıktı. Güçlü devlet olmanın sosyal devlet olmanın gereği de budur zaten. Sağlığına kavuşan Rümeysa kızımız da çok çalışarak önce annesine babasına sonra da devletine milletine hayırlı bir birey olacak inşallah. Allah şifa versin. Mevla'm Erdemlimizden ve memleketimizden böyle hastalıkları uzak eylesin” dedi.

Öğretmeniyle birlikte Başkan Tollu’ya da teşekkürlerini sunan Rümeysa’nın ailesi, “Maddi manevi verdikleri destekler için ve kendisine yol gösterdikleri için öğretmenimiz ve Başkanımızdan Allah razı olsun. Sağlık Bakanlığından, İlçe Kaymakamlığına, tüm resmi kurumlarımızdan, Erdemli Belediyesine kadar ilgilenen herkese tek tek teşekkür ederim” dedi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA