“MERSİN SELAM DEĞİL, PARA BEKLİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN SELAM DEĞİL, PARA BEKLİYOR”


 

MHP Milletvekili Şimşek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada, iktidara yüklenerek, sel afetinin vurduğu kentin selam değil para beklediğini söyledi.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, kentte yaşanan sel afeti ve sorunlar hakkında TBMM Genel Kurulu’nda söz aldı. Yapmış olduğu konuşmada Mersin’in acil afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini tekrar belirten Şimşek, Türkiye'nin yoğun gündeminde, Anayasa görüşmeleri devam ederken Mersin yaklaşık bir aydır doğal afetlerle mücadele ettiğini söyledi. 

“KARAYOLLARI, DEVLET SU İŞLERİ, AFAD VE ENERJİSA SINIFTA KALDI”
“Fırtına, don, kar ve sel Mersin'i esir almıştır. Mersin'de Karayolları, Devlet Su İşleri, AFAD ve ENERJİSA sınıfta kalmıştır” diyen Baki Şimşek, “Sayın Bakanımız ENERJİSA'ya teşekkür ediyor yapılan çalışmalardan dolayı. ENERJİSA 15 günde 5 bin 500 şikâyet almıştır. Şu anda Mersin’de elektriği kesik olan -köyleri bırakın- ilçeler vardır. ENERJİSA, bırakın kışı yazın bile elektrikle ilgili sıkıntıları çözememektedir. Mersin'de 805 tane muhtar vardır. Buradan sayın milletvekillerine sesleniyorum: Herhangi bir muhtarı arasınlar, ‘ENERJİSA'dan memnun musunuz, değil misiniz? Elektrik kesintileri ne durumda?’ desinler alacakları cevap kesinlikle ‘Memnun değiliz’ olacaktır” dedi.

“ANKARA YOLU BİLE KAPANDI”
Karayollarının da; yaşanan afet sonucunda sınıfta kaldığını belirten Şimşek “Karayolları Ankara-Mersin yolunu bile açık tutamamıştır. Dün saat 13.00'te Ankara'dan çıkan Mersin'e ait bir otobüs firması sabah dörtte Mersin'de olabilmiştir .Yoğun kar yağışının yaşandığı bölge Ulukışla ve Gülek arasıdır, toplam 40-50 kilometrelik bir yerdir. Ama, maalesef bu 40-50 kilometrelik bir yerde 15-20 santim kar yağıyor, yol kapanıyor “dedi.  

“PAMUKLUK BARAJI, KARINCA HIZIYLA GİDİYOR”
Mersin'de yaklaşık şu anda 136 bin dönüm arazinin sular altında kaldığını, DSİ’nin dereleri temizlemediğini ve ıslah etmediğini işaret eden Baki Şimşek, Pamukluk Barajı’nın halen bitirilememesini de eleştirdi. 
Şimşek; “Devlet Su İşleri maalesef dereleri temizlememiş, dereleri ıslah etmemiştir. Sayın Bakan bize söz verdi buradan ‘2018 yılında Pamukluk Barajı bitecek, buradan sulama gerçekleştirebileceğiz’ dedi. Yalnız, sayın bakanımı ben buradan uyarıyorum, 2017 yılının Ocak ayında uyarıyorum. Gelecek yıl Ocak ayında inşallah yine Allah ömür verecek, sayın bakan da, biz de burada olacağız ama karınca hızıyla gidiyor. Pamukluk Barajı'nın bu çalışmayla maalesef bitmesi mümkün değildir” dedi.

“HÜKÜMET MERSİN'DE AFETLE İLGİLİ HİÇBİR ŞEY YAPMADI”
Öte yandan doğal afetle ilgili çiftçilerin vergi ve SSK borçlarını ertelediklerini açıklayan yetkilileri de eleştiren MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek; “Hepiniz bilirsiniz, bu bölgede çiftçilik yapan milletvekillerimiz de vardır. Çiftçilerin çoğunluğu küçük tarım işletmesidir, bunların çoğunluğunun vergi mükellefiyeti yoktur, kendi imkânlarıyla karınca kararınca karnını doyurmaya çalışan insanlardır. Bunların sadece tarım BAĞ-KUR'u vardır, tarım BAĞ-KUR'un da zaten aralık ayında borcu olanlar yapılandırılmıştır. Yani, hükümet bugüne kadar Mersin'de afetle ilgili hiçbir şey yapmamıştır, yalnız çıkıp ‘Vergi ve SSK borcunu yapılandırdık’ diye açıklama yapmıştır. 

“MERSİN SELAM DEĞİL PARA BEKLİYOR”
Yapmışsanız çıkar buradan açıklar, ‘Mersin'e afetten bu tarafa 10, 20 milyon TL para gönderdik’ dersiniz. Şu anda zarar 175 milyon TL olup bu rakam devletin resmî tespitidir. Mersin’de doğal afetten dolayı 175 trilyonluk zarar mevcuttur. Biz hükümetin, bölgeye selam, sevgi ve muhabbet göndermesini istemiyoruz. Kimse selamla kelamla gübre vermiyor, ilaç vermiyor, tohum vermiyor. Çiftçilerin dertlerine derman olmalarını bekliyoruz. Hükümet eğer bu yıl tedbir almazsa kabak ve patlıcan fiyatı et fiyatını geçecektir. 
Mersin hali dünyanın en büyük ikinci halidir. Mersin halinde şu anda sevkıyat yoktur. Mersin Komisyoncular Derneğiyle görüşebilirsiniz, Mersin haline sorabilirsiniz. Çiftçiye destekleyen Mersin halindeki esnaflardır. Çiftçilerle beraber haldeki esnaflar da bu olaydan mağdur olmuştur. Haldeki esnafların da gerek Ziraat Bankasına gerek özel bankalara olan borçları mutlaka yapılandırılmalıdır. Ayrıca, dün itibarıyla yine Anamur, Ören, Kalınören, Emirşah, Kızılaliler, Bozyazı, Kaledibi ve Tekeli mahallelerinde de hortum olmuştur, yüzlerce muz serası yerle bir olmuştur. Bunlarla ilgili de sadece tespit yapılmasıyla kalınmasını istemiyoruz” diye konuştu.

“YARALARA MERHEM OLUN”
Konuşmasının son kısmında yaralara merhem olacak tedbirin alınması, Mersin’in unutulmaması gerektiğini belirten Baki Şimşek sözlerine şöyle son verdi; “Yaralara merhem olacak tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Sayın bakanımızdan ve hükümetimizden bu yoğun gündem içerisinde Mersin'i unutmamalarını... Biz hep çıkıp söylüyoruz buradan ama maalesef, Tarım Bakanı hâlen bölgeye gitmedi. Türkiye'nin en büyük yaş sebze meyvesini üreten bir kentte bu kadar büyük bir afet oldu, Tarım Bakanı o bölgeye gitmedi. Mersin'de yaşanan afet, Karadeniz'de olsa Bakanlar Kurulunu Karadeniz'de toplardınız. Mersin'e duyarsız kalıyorsunuz. Mersin selam değil, para bekliyor”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA