“25 KİŞİLİK KOĞUŞTA 81 KİŞİ KALIYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“25 KİŞİLİK KOĞUŞTA 81 KİŞİ KALIYOR”


 

Tarsus Cezaevi Meclise taşındı

HDP’li Meral Danış Beştaş, Bakan Bozdağ’a, “Tarsus Cezaevi’nde 25 kişilik koğuşlarda neden 80’den fazla kişi alıyor? Ceyhan Cezaevi’nde kış mevsiminde cezaevinin ısınma sorunu neden giderilmedi?” diye sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Mersin’deki Tarsus C Tipi Kapalı Cezaevi ile Adana, Ceyhan Cezaevi’ndeki hak ihlallerini Meclis’e taşıdı. Danış Beştaş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, iki hapishanede de mevsim koşullarına uygun ısıtmanın ve hijyenin neden sağlanamadığını, sıcak suyun neden verilmediğini sordu.

“MAHPUSLAR YERDE YATIYOR”
Beştaş, “Mersin, Tarsus C Tipi Kapalı İnfaz Kurumunda en fazla 25 kişinin kalabileceği ölçülerdeki koğuşlarda 81 kişinin kaldığı ve kapasite aşımı nedeniyle yerlerde dahi yatan mahpuslar var.
Hapishanede sıcak su sorunu yaşandığı gibi cezaevinin genelinde ısınma sorunu bulunmakta, bu durum hastalıkları artırmakta ancak sağlık hakkına erişimin engellenmesi de başlıca sorunlar arasında yer almakta.
Temel ihtiyaçların karşılanmadığı, temizlik malzemelerinin verilmediği ve gerekli hijyen koşullarının oluşturulmadığı da bir diğer sorun. Ayrıca ortak alanda yer alan kameralar mahpusların tüm mahremiyetini engelliyor. Yeni gelen ve siyasi mahpusların kaldığı iki koğuşta bulunan mahpuslara fazladan baskı uygulandığı, sayım esnasında askeri tekmil verdirildiği ve disiplin cezalarının keyfi bir biçimde uygulanmasıyla ikincil bir cezalandırma yönteminin hayata geçirildiği de ziyaret gerçekleştiren avukatlar tarafından ifade ediliyor”.

BU SORULARA YANIT İSTEDİ
HDP’li Meral Danış Beştaş, Bakan Bozdağ’a şu soruları yöneltti; “Tarsus Cezaevi’nde 25 kişilik koğuşlarda 80’den fazla kişinin kalması ne anlama geliyor? Kış mevsiminde cezaevinin ısınma sorunu neden giderilmedi? Sağlık hakkına erişim engelleyen cezaevi personelleri hakkında gerekli idari ve cezai yaptırımlar neden uygulanmıyor? Mahpusların en insani ihtiyaçları olan sıcak su ve temizlik malzemelerinin temin edilmeme sebepleri nedir? Cezaevinde ortak alanda kamera konumlandırılmanın sebepleri nedir? Mahpusların mahremiyetleri neden ihlal ediliyor? Ceyhan Cezaevi’nde siyasi mahpuslara yönelik ayrımcı tutum ve uygulamanın dayanağı nedir? Siyasi mahpuslara küfür ve hakaret edilmesi yeni bir uygulama mı? Bu uygulamanın failleri hakkında bir yaptırım uygulanacak mı? Siyasi mahpuslara yönelik fiziki işkence ve darp iddialarından haberdar mısınız? Küfür, hakaret ve işkenceden haberdar mısınız? Cezaevi neden ısıtılmıyor?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA