UÇAĞA BİNECEKTİ KALP KRİZİNİ FARK ETTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

UÇAĞA BİNECEKTİ KALP KRİZİNİ FARK ETTİ


 

Uçağa binmesine birkaç saat kala rahatsızlanınca kalbinden şüphelenip hastaneye giden işadamının, kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. İşadamının tıkalı olan kalp damarına stent takıldı.

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan Cemal Karagözlü (56), uçağa binmesine birkaç saat kala halsizlik, bitkinlik ve sol kolunda sızı hissedince kalbinden şüphelenip, havaalanı yerine hastaneye gitti. Karagözlü’nün kalp krizi geçirdiği anlaşılınca anjiyo yapılıp, tıkalı olan kalp damarına stent takıldı. Anjiyo ve stent işlemlerini yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Veli Kaya, “Uçağa binseydi, yaşama şansı çok düşüktü” dedi.

“3 SAAT SONRA UÇACAKTI”
Tarsus’ta ticaretle uğraşan evli ve 2 çocuk babası Cemal Karagözlü, sabah saat 07.00’de Adana Havaalanı’ndan kalkacak İstanbul uçağına binmek için saat 04.00’da uyandı. Halsizlik, bitkinlik ve sol kolunda sızı hisseden, terlediğini fark eden Cemal Karagözlü, kalp krizi geçiriyor olabileceğinden şüphelendi. Uçağa binmekten vazgeçen Karagözlü, zaman kaybetmeden Medical Park Tarsus Hastanesi’nin acil servisine gitti.

“DAMARINDA TIKANIKLIK GÖRÜLDÜ”
Acil servis hekiminin kalp krizini tespit etmesi üzerine Cemal Karagözlü zaman kaybetmeden anjiyo işlemine alındı. Anjiyoyu yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Veli Kaya, hastanın kalp damarlarından birinde tıkanıklık olduğunu belirledi. Bunun üzerine Cemal Karagöz’lünün tıkalı olan kalp damarına Dr. Veli Kaya ve ekibi tarafından stent takıldı. Karagözlü, 1 gün hastanede kontrol altında tutulduktan sonra taburcu edildi.

“BİLET YANMASIN’ DİYEBİLİRDİM”
İşadamı Cemal Karagözlü, “Belki ‘Biletim yanmasın, doktora İstanbul’da giderim’ diye düşünerek uçağa binebilirdim. Ama riske girmemeyi tercih ettim. Korktuğum gibi kalp krizi geçiriyormuşum” dedi. Medical Park Tarsus Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Veli Kaya ise “Hastamız hastaneye gelmek yerine uçağa binmeyi tercih etseydi, yaşama şansı çok düşüktü. Benzer durumlarda birçok insan, doktora gitmeyi ertelediği için hayatını kaybediyor” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA