“BASKI ORTAMINDA SEÇİM YAPIYORUZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BASKI ORTAMINDA SEÇİM YAPIYORUZ!”


 

KESK’e bağlı Kültür Sanat – Sen Mersin Şubesi olağan kongresinde yeniden başkanlığa seçilen İmam Özdemir, baskı ve şiddet ortamında kongreye gittiklerini söyledi.

SONER AYDIN

KESK’e bağlı Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat – Sen) Mersin Bölge Şubesi kongresini gerçekleştirdi. Sendika binasında gerçekleştirilen ve tek liste olarak gidilen 4. Olağan Genel Kurul’da mevcut başkan İmam Özdemir yeniden başkanlığa geldi. Genel kurula katılımın beklediklerinden yoğun olduğunu ifade eden Özdemir, sendikaların, odaların, derneklerin kapatıldığı, baskı altına alındığı bir dönemde sendikal mücadeleyi yürütmeye çalıştıklarını belirtti. 

“DİĞER SENDİKA ÜYELERİ BİZE GELİP SORUNLARINI ANLATIYOR”

KESK’in 15 yıl boyunca çok yoğun bir itibarsızlaştırma kampanyası ile karşı karşıya kaldığını öne süren Özdemir, KESK’in her şeye rağmen mücadelesine devam ettiğini kaydetti.  Kültür Sanat – Sen’in Kültür Bakanlığı’na bağlı kurumlarda çalışan kamu emekçilerinin örgütlü olduğu bir sendika olduğunu aktaran Özdemir, kuruldukları günden bu yana yetkili sendika olduklarını kaydetti. Son yıllarda nicel anlamda yetkilerini kaybetmiş olsalar da iş yerlerinde emekçilerin Kültür Sanat – Sen’i yetkili bir sendika olarak gördüğünü, diğer sendikalarda örgütlü emekçilerin sorunlarını dile getirmek için kendilerine geldiğini dile getiren Özdemir, “Kültür Sanat – Sen emekçilerin sesidir. Emekçiler bizi umut olarak görüyor. Bizim mücadelemizi destekliyor ama çeşitli nedenlerden dolayı üye olarak o sendikalarda kalmayı tercih ediyor” dedi. Son yıllarda sanat kurumlarına dönük baskıların arttığını belirten Özdemir, birçok sanat kurumunun kapatıldığını, sanatçıların görevden alındığını söyledi. Basın üzerinde de baskıların giderek arttığını savunan Özdemir, birçok gazetecinin muhalif olmasından dolayı cezaevine atıldığını, gazetelerin, televizyonların, radyoların, ajansları kapatıldığını dile getirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA