2 MERSİN FİRMASINDAN BÜYÜK BAŞARI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

2 MERSİN FİRMASINDAN BÜYÜK BAŞARI


 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğiyle Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi belirlendi.

 Mersin’den 2 firma listede yer aldı. Perakende sektöründe faaliyet gösteren May Akaryakıt yüzde 236,9 büyüme oranıyla listeye 56’ncı sırada girmeyi başardı. Fabrikasyon metal ürünleri imalatı yapan Sertel Hırdavat ise yüzde 158 oranıyla listede 89’uncu sırada yer aldı.

Mersin’den listeye giren 2 şirketi tebrik eden Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, gelecek yıl Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirket sıralamasına Mersin’den daha fazla şirketin gireceğine inandığını söyledi. Mersinli birçok şirketin listeye girme potansiyelinin olduğunu belirten Aşut, gelecek yıl listeye daha fazla şirketin başvurması konusunda çağrıda bulundu. Ayrıca Aşut, her iki firmanın sahiplerinin Oda Meclisi’nde görev almalarının da, Oda Meclisi adına gurur verici olacağını belirtti.
Ödül Töreni, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin de katılımıyla TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. İlk 100’deki şirketler, Türkiye’den 12 kat daha hızlı büyüdü. Listede en çok şirketin İstanbul’dan, sektörel ağırlığın ise toptan ticarette olduğu görüldü. Satışlarını 3 yılda yüzde 4 bin 473 oranında artıran Antalya firması Ares Tersanecilik ilk sırayı aldı. Bu firmayı Kocaeli'nden Best Modüler Mobilya ve Es Group Denizcilik, İstanbul’dan Dönersan Döner firmaları takip etti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA