CHP’DEN ‘TÜRBE’ TEPKİSİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DEN ‘TÜRBE’ TEPKİSİ!


 

Adanalıoğlu’nda Suriyeli sığınmacılar için Arap Alevi yurttaşların kutsal olarak kabul ettiği alanda bir kamp inşa edileceği iddialarına CHP’den de tepki geldi!

Mehmet Nabi Batuk

Geçtiğimiz hafta söz konusu kampın kurulacağı bölgeye ziyarette bulunan CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, kampa karşı olmadıklarını ancak bölgede yaşayan insanların kutsal kabul ettikleri bir yerin belirlenmesini doğru bulmadıklarını söyledi. 
Adanalıoğlu bölgesinde yıllardır sağlıksız koşullarda yaşam mücadelesi veren sığınmacılar için yapılması planlanan kampın Arap Alevi yurttaşların kutsal olarak kabul ettiği Şıh İbrahim Hekim Türbesine yapılacağı iddialarının bölge halkının tepkisine neden olduğunu aktaran Özyiğit, sığınmacı kampının kurulması için daha uygun bir yer seçilmesi gerektiğini ifade etti. 

“SİZ 6 YILDIR BU GERÇEKLİĞE SIRTINIZI DÖNMÜŞ DURUMDASINIZ”
Mersin’deki ilgili yöneticilerin bölgedeki sorunlardan sorumlu olduğunu da hatırlatan Özyiğit, yoğun sığınmacı nüfusuna göre politikalar üretilmesi gerektiğinin altını çizerek sığınmacı nüfusunun yaş oranlarında genç nüfusun oldukça yüksek olduğuna dikkat çekti. Özyiğit, “Oradaki sığınmacıların sağlıksız bir ortam yaşamasından, oradaki Arap Alevi vatandaşlarımızın çekincelerinin artmasından bugünkü yöneticiler bizzat sorumludur. Bu vatandaşlarımız burada dursunlar ben bunlara bir şey yapmayayım anlayışı var. Bu sığınmacılarımız hayvan değildir bu sığınmacılarımız insandır. Bunların eğitimi sağlamak zorundasınız, bunların insani yaşam koşullarını sağlamak zorundasınız, bunların sağlık hizmetlerini sağlayacaksınız. Böyle bir gerçeklik var ama siz 6 yıldır bu gerçekliğe sırtınızı dönmüş durumdasınız. Bu işin 6 yıldır bu hale dönüşmesinden bugünkü yönetim bizzat sorumludur. Bunlar sanki oralarda çok daha iyi işler yapmak için bugün halktan daha fazla yetki istiyorlar. Biz ise Suriye’den IŞİD çetelerinden kaçmak zorunda kalan insanlarımızın sorunları ile ilgileniyoruz. Onların içerisinde bulunduğu durumları tespit edip bu konuda göçmen ve sığınmacı komisyonu olarak tamamladığımız raporu açıklayacağız. Hem oradaki yerleşik halkımızın hem de oraya gelen göçmenlerimizin barış içerisinde yaşamaları için gayret göstermeye çalışıyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA