TARİHİ BULUŞMA TÖRENLERLE KUTLANACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARİHİ BULUŞMA TÖRENLERLE KUTLANACAK


 

İnönü-Churchill Yenice görüşmesinin 74. yıldönümü düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.

30 Ocak 2017 Pazartesi günü yapılacak program saat 11.00’da, Yenice Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayacak. Çelenk sunumun ardından tören Yenice İnönü-Churchill Barış Parkı’nda devam edecek. Burada Çağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi (E. Büyükelçi) Prof. Dr. Ali Engin Oba Dışişleri Eski Bakanı Feridun Cemal Erkin ve Yenice İnönü-Churchill görüşmeleri hakkında bilgiler vererek konferansa konuşmacı olarak katılacak.

30 Ocak 1943'te dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ile İngiltere Başbakanı Winston Churchill görüşmesinin sonucunun kazanılan bir diploma zaferi olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 2. Dünya Savaşına girmeyen Türkiye’nin tüm dünyada barıştan yana olduğunu gösterdiğini söyledi.
Görüşmelerde verilen mesajları iyi okumanın ve anlamanın gerektiğini ifade eden Başkan Can, 30 Ocak 2017 Pazartesi günü saat 11.00’da başlayacak olan etkinliklere bütün vatandaşların davetli olduğunu belirtti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA