CHP’den ‘hayır’ atağı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’den ‘hayır’ atağı!


 

CHP’liler Mersin’de; “Anayasa Değişikliği ve Referandum” konusunu masaya yatırarak, ‘Hayır’ kararı için azim ve kararlılıkla çalışacaklarını mesajını verdiler.

GİZEM EKİCİ

CHP Mersin İl Başkanlığı’nın bu ayki, Danışma Kurulu toplantısı, “Anayasa Değişikliği ve Referandum” konu başlığıyla gerçekleştirildi.

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya; Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP 24. Dönem İstanbul Milletvekili Sosyalist Enteryonalist Başkan Yardımcısı Umut Oran, Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya, Üyesi Nevin Zaimoğlu, Kadın Kolları MYK Mersin milletvekilleri Dr. Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu ile Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Kadın Kolları İl Başkanı Pakize Güler, Gençlik Kolları İl Başkanı Ethem Güzel, eski milletvekilleri, il yönetim kurulu üyeler ve çok sayıda parti üyesi katıldı.

“ANAYASAYI DEĞİŞTİRİRKEN DE HALKTAN GİZLEMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Açılışı yapan İl Başkanı Abdullah Özyiğit; CHP’nin ülkenin yaşanabilir hale gelmesi, demokrasi, insan hakları, özgürlükler adına mücadele ettiğini söyledi. Türkiye’nin önüne çıkan engeli aşması mücadelesinin ilk adımını attıklarını ifade eden Özyiğit, baskı, tehdit, göz altılara rağmen yılgınlığa düşmediklerini belirterek, şunları söyledi: “Biz cumhuriyete inanıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşları ile halkın onurlu mücadelesini yüreğimizde taşıyoruz. Cumhuriyetin, çağdaş ve laik düzenin, hukukun üstünlüğünün teminatı olduğunu, bu değerleri savunmanın sorumluluğumuz olduğunu biliyoruz. Bir kişinin iki dudağı arasına bırakılmak istenen yaşam, mülkiyet hakkının, özgürlüklerin ne büyük tehlikede olduğunun farkındayız. Ülkemiz kan gölüne dönmüşken, eğitim yerlerde sürünürken, ekonomide bıçak kemiğe dayanmışken, kadın cinayetleri, cinsel istismar, işsizlik artarken; önümüze başkanlık sistemi gündemini getirdiler. ‘Anayasayı değiştireceğiz ve başkanlığı getireceğiz’ diyorlar. Anayasayı değiştirirken de bunu halktan gizlemeye çalışıyorlar. Halkı kucaklaması gereken anayasa, halktan gizlenerek, yapılmak isteniyor. Siz yangından mal mı kaçırıyorsunuz? Anayasayı kimden gizliyorsunuz?”

15 YILDA ÜLKEYİ YAŞANMAZ HALE GETİRDİLER

“Anayasayı halk değil de kendiniz için mi yapıyorsunuz?” sorusunu soran Özyiğit, oldubittiye getirilerek anayasanın kabul ettirilmeye çalışıldığını belirterek, şunları söyledi: “Yaşananları anlamak da güçlük çekiyoruz. Önümüze gelecek olan dayatmaya karşı hepimiz ‘hayır’ diyeceğiz. Vatandaşa; 18 maddenin arasına sıkıştırılmış olan diktatörlüğü, adaletsizliği, tekliği, tekçiliği alt etmesini izah edeceğiz. Milletimizin çıkarlarının olmadığı, asırlardır bedellerle elde etmiş olduğumuz tüm kazanımların, en önemli özgürlüğümüzün yitirileceğini, 15 yıldır bu ülkeyi yöneten ve her türlü yetkiyi kullanan ve ülkeyi yaşanmaz hale getiren iktidarı halkımıza anlatacağız. ‘Hayır’ demezseniz ne olacak? Bunu her vatandaşımızın kendi süzgecinden geçirerek, sahiplenmesini, bu yalana talana ‘hayır’ demesini sağlayacağız. Bu toplumun her kesiminin sorunudur. Bu konuda sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin çalışması değil, tüm halkımızın çalışması gerekiyor. Kurtuluş Savaşı’ndan sonra vereceğimiz en onurlu mücadeledir.”

“O BOMBALAR 12 EYLÜL’DE YÜKLENDİ”

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, 2011’den bugüne Cumhuriyet Halk Partisi’nin tespitlerinin doğrulandığının ispatlandığını ifade etti. İktidarın yaşananları unuttuğunu kaydeden Ağbaba, 15 Temmuz hain darbe girişiminde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalayan uçaklara, o bombaların 12 Eylül referandumunda yüklendiğini belirterek, şunları dile getirdi:

‘12 Eylül referandumunda ‘evet çıkarsa yargı bir grubun eline geçer, o grup da ülkede demokrasiyi yok eder’ dedik. ‘Evet, geçerse ülkede darbe olur’ dedik. Eğer Türkiye’de darbe gerçekleşmişse; 12 Eylül 2010 referandumu o yoldaki en önemli kilometre taşıdır. Eğer ‘hayır’ çıksaydı bunlar yaşanmazdı. Meclis’e bomba atan uçaklara bombalara 12 Eylül 2010 akşamı yüklendi. 2010’dan sonra özel yetkili mahkemelere kendi hakim ve savcılarını atadılar. O hakim ve savcılar, Balyoz, Ergenekon davasıyla Türk Silahlı Kuvvelerinde görev yapan yurtsever, Atatürkçü subayları cezaevine attılar. Hava Kuvveleri Komutanı olması beklenen Orgeneral Bilgi Balanlı, Silivri’ye darbeci diye atandı. Yerine bugün darbeden yatan Akın Öztürk getirildi. Ergenekon, Balyoz, Devrimci Karargah, KCK davalarında bunları siyasi davalar olduğunu söyleyen tek parti Cumhuriyet Halk Partisiydi.”

Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Suriye politikası olmak üzere pek çok konuda haklı çıktığına dikkat çekti.

Ağbaba, anayasa değişikliği ile ilgili yasa maddelerinin sarayda hazırlandığını ifade etti.

“4 YALAN ÜZERİNDEN PROPAGANDA YAPIYORLAR”

Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya da getirilmek istenen başkanlık sistemine karşı verdikleri mücadelede kazanma umutlarının olduğunu ifade etti. Kaya, vatan sevgisi, cumhuriyet sevgisi olan insanların bu mücadeleyi çoğaltacağını kaydetti.

“Celladına aşık olmuş insanlarla uğraşmayacağız” diyen Kaya, AKP’nin bu süreçte propagandasını 4 temel noktaya oturttuğunu belirterek, bunları şu sözlerle açıkladı:

AKP, ‘biz Mustafa Kemal Atatürk’ü herkesten daha çok seviyoruz.’ Yalandan kim ölmüş! İkincisi; ‘laik,demokratik cumhuriyetten azla vazgeçmeyeceğiz, laikliği savunuyoruz’ diyor. AKP, ‘biz cumhuriyet sevdalısıyız’ diyor. Arkasından tüm söylediklerini unuttukları için; ‘biz cumhurbaşkanlığını savunuyoruz, başkanlığı savunmuyoruz’ diyor. Bu 4 temel yalan üzerinden propaganda yapıyorlar. Cumhuriyet Halk Partilileri ikna etmek için bunları söylemiyorlar. AKP seçmeni içerisinde cumhuriyet, Atatürk, laiklikle sorunu olmayan kesimi ikna ederse kazanacak. Yani kendi seçmenini koruma çabasına düştü.”

Numan Kurtulmuş’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için geçmişte söylediklerini anımsatan Kaya, “İnandığı değerler varsa eğer, bunları bir koltuk uğruna sattı” dedi.

“KADINLAR CUMHURİYETİN ASKERLERİ OLMAK ZORUNDA”

Kurtuluş Savaşı'nın yokluk ve yoksulluklar içinde kazanıldığına vurgu yapan Kaya, Atatürk ile birlikte kadınların seçme ve seçilme hakkını kazandığına işaret ederek, şunları söyledi:

"Atatürk ile birlikte kadın kimliğini kazanmışsa, Avrupa ülkelerinden bile önce seçme ve seçilme hakkını kazanmışsa; o kadınlara düşen görev cumhuriyetin askerleri olma görevidir. Eğer cumhuriyet elden giderse, başkanlık sistemi gelirse; kadınlar yeniden 4., 5.kadın olmayı seçer noktaya gelecek. Yeniden Osmanlı dönemine, yani hanedanlık dönemine gelecek."

Mehmet Akif Ersoy'un "Allah bize bir daha İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin" sözlerini anımsatan Kaya, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ya istiklal ya ölüm" sözleriyle devam ettiği konuşmasında şunları ifade etti:

"Biz bugün cumhuriyeti yaşatmak için ya istiklal ya istiklal diyeceğiz ve bu duygularla mücadele yürüteceğiz."

“TÜRKİYE AKP'DEN BÜYÜKTÜR”

Türkiye'nin kötü yönetildiğini ifade eden CHP 24. Dönem İstanbul Milletvekili Sosyalist Enteryonalist Başkan Yardımcısı Umut Oran ise, "Türkiye, cumhuriyet tarihimizde olmadığı kadar kötü yönetiliyor. Yatacak yerleri yok. İktidar partisi, 2012 referandumundan beri hiç bir televizyon kanalında bizim milletvekillerimizin karşısına çıkamıyor. Hiç bir parti yöneticisi bizim yöneticilerimizle televizyonda tartışamıyor. Dünya artık Mars'a gidiyor, biz AKP ile göz göre göre Ortaçağ'a sürükleniyoruz. Buna bir dur dememiz lazım. Türkiye AKP'den büyüktür. Tek özgürlü, bu işin üstesinden gelebilecek tek güç Cumhuriyet Halk Partisi'dir" dedi.

AKP'li milletvekillerinin dahi değiştirilmek istenen maddelerden bihaber olduğunu ifade eden CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu anayasada değiştirilmek istenen maddelerden beşinin Suriye Anayasasından alındığını belirterek, "Esad'a diktatör diyorlardı" ifadelerini kullandı. CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ise, 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi sandıklara sahip çıkacaklarını vurguladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA