ALTIN BİLEZİK İSTEYEN BU FIRSATI KAÇIRMASIN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ALTIN BİLEZİK İSTEYEN BU FIRSATI KAÇIRMASIN!


 

Bugüne kadar hayata geçirdiği 26 AB projesi ile ilklere imza atan ve binlerce kişiyi meslek sahibi yapan Toroslar Belediyesi’nin, dezavantajlı kişilere tekstil sektöründe istihdam sağlamaya yönelik projesine müracaatlar devam ediyor.

GİZEM EKİCİ

Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği tarafından finansı desteklenen,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının teklif çağrısı “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu İle İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi" Hibe Programı’na Toroslar Belediyesi'nin sunmuş olduğu “Dezavantajlı Kişilerin Tekstil Sektöründe İstihdamının ve Küçük Ölçekli Girişimciliklerinin Desteklenmesi Projesi”nin başvuruları sürüyor.
Proje; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı koordinesinde; Toroslar Belediyesinin yürütücüsü olduğu ve  İçel Sanayi Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Eğitim Vakfı (İSGEV) ile Günebakan Kadın Derneğinin ortaklığında yürütülüyor.
Proje kapsamında dezavantajlı 80 kişiye ulaşılması hedeflenen projeye müracaat eden kursiyerlerin cinsiyet eşitliğine de dikkat edilerek, 40 kadın ve 40 erkek olmasına özen gösteriliyor. Kurslardan faydalanacak 18-40 yaş aralığındaki kişilerin İŞKUR'a müracaat ederek bir adet fotoğrafla birlikte Yunus Emre Kültür Merkezi'nde, AB Proje Ofisi'ne müracaat etmeleri gerekiyor.

“ALTIN BİLEZİK KAZANDIRIYORUZ”
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 2005 yılında başlattıkları AB projeleriyle Toroslar'a sosyal ve  ekonomik alanda büyük katkılar sunduklarını kaydederek: “Belediye olarak kamunun fayda aldığı tesisleri yaparsınız ama önemli olan insanlarımıza rahat ve huzurlu bir yaşam sunmaktır. İnsanlarımıza meslek öğretmek, altın bilezik takmak ve girişimci olarak destekleyerek bir işyeri açmasını sağlamak kadar güzel bir şey yoktur. İşte Toroslar Belediyesi olarak biz bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“İMKANLARI ZORLADIK”
Toroslar Belediyesi olarak toplumun her katmanıyla bir araya gelerek, projeler üretmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Tuna: “2004 yılında göreve geldiğimizde belediyemiz kıt imkanlara sahip bir kurumdu. O imkanları zorladık ve toplumuzun her katmanıyla bir araya gelerek, ilçemizin sosyal ve ekonomik anlamda gelişmesi için projeler ürettik. Meslek odalarımızla, üniversitelerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla diyalog kurarak birçok ortak projeye imza attık. AB projelerimizdeki serüvene ilk olarak aşçılık ve iklimlendirme mesleki eğitimiyle başladık. Ekip arkadaşlarımız bu sistemi öğrendi ve birçok kuruma önerilerde bulunmaktayız. 12 yıldır hazırladığımız projeler rol model oldu. Aşağı yukarı her yıl bir proje hazırlıyor ve yolumuza devam ediyoruz. Her yaptığımız proje bize yeni bir ufuk açıyor. Bu anlamda ilk projemizden sonra işin sürdürülebilirliği noktasında Toroslar Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarımızı (TORTEK) kurduk. Bugün TORTEK ile 26 branşta, 62 eğitim merkezimizde 17 bin insanımıza mesleki eğitim verdik. AB Projelerimizle, bölgemize bir değer kattığımızı düşünüyoruz. İyi bir proje ekibimiz var. İşimiz, insanlarımıza rahat ve huzurlu bir yaşam sunmaktır. İşimizi doru yapıyoruz ve takip ediyoruz” dedi.

PATRONLARLA İŞBİRLİĞİ YAPILIYOR
Hayata geçirdikleri Dezavantajlı Kişilerin Tekstil Sektöründe İstihdamının ve Küçük Ölçekli Girişimcilerinin Desteklenmesi projesinin de hayırlı olmasını dileyen projemizle de dezavantajlı kişilere tekstil sektöründe istihdam sağlamayı amaçlıyoruz. Projemizin hayırlı olmasını diliyor ve destek veren kurum ve kuruluşlara Belediye Başkanı Hamit Tuna: “Toroslar Belediyesi olarak kentimizdeki ve ilçemizdeki tekstil sektöründe çalışan iş adamlarımızla sürekli bir araya gelerek, insanlarımıza istihdam yaratmak konusunda istişarede bulunuyoruz. İnşallah bu da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA