ADANA’NIN GÖZÜ ÇUKUROVA HAVALİMANI’NDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ADANA’NIN GÖZÜ ÇUKUROVA HAVALİMANI’NDA


 

Adana Ticaret Odası’nın (ATO) Ocak ayı olağan meclis toplantısı, Tarkan Kulak başkanlığında gerçekleşti.

2016 yılı Mizanı ile Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nun okunup kabul edilmesinin ardından söz alan ATO Başkanı Atila Menevşe, olumsuz seyreden genel ekonomiye karşın Adana’yı güzel günlerin beklediğine inandığını söyledi.

Mevcut üretim potansiyeli ve jeopolitik konumuyla Ege ve Marmara bölgelerine alternatif gösterilen Doğu Akdeniz’in, uluslararası havalimanının hayata geçirilmesiyle önemli aşama kaydedeceğini ifade eden Menevşe, “Tarsus’ta gerçekleştirilen odalar ve borsalar ortak toplantısında gelecek için işbirliği alanında çok önemli adımlar atıldı. Bu toplantıda ortaya çıkan en önemli unsurlardan biri, Adana ile Mersin’in birbirlerine rakip olmadığı gerçeğidir. Bizim de Adana-Mersin olarak Çukurova Bölgesi adı altında güçlü olmamızı sağlayacaktır. Adana ve Mersin birbirine rakip değildir. Çukurova olarak bizim rakibimiz Marmara ve Ege bölgeleridir. Adana ve Mersin olarak birlikte hareket ettiğimiz takdirde devletimizin de desteğiyle yerli ve yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelecek Çukurova’nın gelişmesi için her türlü engeli aşarız" dedi.
Bunun en güzel örneğinin yapım süreci devam eden Çukurova Havaalanı olduğunu söyleyen Menevşe, "Bu havaalanı Türkiye’nin en büyük 2. havaalanı olarak hem Adana’nın hem de Mersin’in malı olacaktır. Bu gelişme, Adana ve Mersin sahillerini içine alan Doğu Akdeniz turizm projesi, Adana-Mersin-Antalya otoyolu, daha kaliteli üretim için tarımda planlanan işbirliği projelerinin hayata geçme şansı en üst seviyeye yükselmiştir. Tüm Oda ve Borsaların desteğiyle sağlanan Çukurova ruhu en kısa zamanda bölgemize katma değer ve kalkınma olarak yansıyacaktır” diye konuştu. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA