YÜZLERCE TAKSİCİNİN ORTAK FERYADI… | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YÜZLERCE TAKSİCİNİN ORTAK FERYADI…


 

Büyükşehir Belediyesi ile Şoförler Odası’nın ortaklaşa başlattıkları çalışma sonucu belirlenen taksi duraklarının yeni yerleriyle ilgili çalışmanın başlatılmamasına tepki geldi.

Taksiciler; kentin rantı yüksek bölgelerinde korsan taksi duraklarının oluşmaya başladığına dikkat çekerek, yetkilileri göreve çağırdı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası yaklaşık bir yıl önce, yeni taksi duraklarına yeni yerlerin belirlenmesi çalışması başlattı. Mersin’e yeni taksi durakları projesinde, yeni duraklarda müktesep hakların korunacağı gibi, yeni duraklara yeni taksiler de plakalarıyla kabul edilecek ve bu duraklar günümüz yaşam koşullarına ve çağın gerektirdiği teknoloji ile de donanımlı hale getirilecekti.

KORSAN TAKSİ DURAKLARI ARTMAYA ABAŞLADI
Taksi duraklarıyla ilgili olarak başlatılan ve sonlandırılan projenin uygulaması gecikince, özellikle kentin rantı yüksel yerleşim bölgeleri ile yeni şehir hastanesi, yeni turistik oteller, mahalle araları ile cadde üzerlerinde ruhsatsız korsan olarak adlandırılan durakların arttığı görüldü. Bu durum ruhsatlı duraklarda hizmet veren yüzlerce taksici esnafını zor durumda bırakırken, ruhsatsız duraklara büyük paralar karşılığında ticari taksi kayıtlarının yapıldığı, hatta bu duraklardan bazılarında yasa dışı satışlarının yapıldığı iddiaları gündeme geldi.

BU YASA DIŞI UYGULAMAYA KİM DUR DİYECEK!
Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası’na yapılan yüzlerce şikâyetin başında ise korsan taksi durakları ve bu duraklara büyük paralar karşılığı kayıt yapılması, hatta durakların yasal olmayan bir şekilde satılması geldi.
Oda yönetimi de konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Bu güne kadar söz verilen yeni duraklarına kavuşamadıkları için ruhsatsız durakların sayılarının her geçen gün arttığını ifade eden Mersinli taksiciler; bu göz yumulan korsan taksi duraklarından dolayı büyük mağduriyet yaşadıklarını ve bu sorunun ileride büyük olayların yaşanabileceğine de dikkat çekerek, korsan duraklar ve bu yasa dışı uygulamadan büyük rant sağlayan açıkgözlere kim dur diyecek diye soruyor ve  bir an önce yetkililerden ciddi önlemler alınmasını istiyorlar” denildi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA