MİKRO İŞLETMELERE SIFIR FAİZLİ DESTEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİKRO İŞLETMELERE SIFIR FAİZLİ DESTEK!


 

Başbakan Yardımcısı Canikli esnafa müjde verdi

Hafta sonu Mersin’e gelen Başbakan Yardımcısı Nuretttin Canikli, KOSGEB tarafından mikro işletmelere 50 bin lira üst limitli sıfır faizli kredi müjdesi verdi. Faizsiz kredi imkanından yararlanmak isteyen esnaf sanatkarların 20 Şubat 2017 tarihine kadar KOSGEB veri tabanından “sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr" internet adresine başvuru da bulunmaları gerekiyor.

ESNAFA ‘BAŞVURU YAPIN’ ÇAĞRISI
Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, müjdeyi yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirdi. KOSGEB tarafından mikro işletmelere öncelik verilerek KOBİ’lere üst sınırı 50 bin lira olacak şekilde ikinci bir sıfır faizli kredi imkanı getirilmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Dinçer, üyelerini başvuru yapmaya çağırdı. Söz konusu kredide son başvuru tarihinin 20 Şubat olduğuna vurgu yapan Dinçer, esnaf sanatkarların bu süreyi en iyi şekilde değerlendirmelerini istedi.

“TALEPLERİMİZ DUYULDU”
Başkan Dinçer, “Hükümetimizce geçtiğimiz yıl Aralık ayı içerisinde KOBİ’lere yönelik 50 bin lira sıfır faizli kredi imkanı getirilmişti. Bu krediden yararlanmak için yaklaşık iki yüz eli bin işletme başvuruda bulunurken, kredi verilecek firma sayısı 15 binle sınırlı tutulmuştu” dedi. Destekten küçük işletmelerin yararlanamadığını ve verilecek kredilerin tabandan tavana yayılması önerisini Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Başbakanlığa ilettiklerini ve mikro işletmeleri de kapsayacak şekilde yeniden sıfır faizli kredi imkanı tanınması talebinde bulunduklarını hatırlatan Başkan Dinçer;: “Hükümetimizce mikro işletmelere öncelik verilerek ve üst sınır 50 bin lira olacak şekilde yeni bir faizsiz kredi imkanı tanındı. Sayın Başbakan Yardımcımız bu müjdeyi Mersinli esnaf sanatkarlarımızla paylaştı. Hükümetimize talebimize gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

FAİZ KOSGEB’TEN
Başkan Dinçer; üst limiti 50 bin lira olacak sıfır faizli kredi desteğinde faizin KOSGEB tarafından karşılanacağını aktararak; “ Söz konusu sıfır faizli kredide ilk bir yıl ödemesiz, kalanı ise üçer aylık eşit taksitler halinde ödenecek. Söz konusu kredide mikro işletmelere ağırlık verilecek ki bizim talebimizde zaten bu yöndeydi. Biz kredinin limitinin düşürülüp, tabana yayılması önerisinde bulunmuştuk. Bu sıfırlı faizli kredide esnafımız ağırlık verilecek. Krediden yararlanmak isteyen üyelerimizin 20 Şubat 2017 tarihine kadar KOSGEB veri tabanından “sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr" adresine başvuruda bulunmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu. 
Başkan Dinçer; geçtiğimiz Aralık 2016 tarihinde KOSGEB veri tabanına kayıt yaptıranların kayıtlarının geçerli olduğunu ve yeniden kayıt yaptırmasına gerek olmadığını kaydederken; esnaf sanatkarlara kullandırılan 30 bin lira sıfır faizli krediden yararlanan esnaf sanatkarların bu krediden yararlanamayacağını sözlerine ekledi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA